Başvuru Koşulları ve Gerekli Belgeler

Klinik Psikoloji Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuru Koşulları;

Üniversitelerin ‘’PSİKOLOJİ’’ lisans programında mezun olan bireylerin, İstanbul Okan Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Tezli Yüksek Lisans Programı’na başvurmaları uygundur.

“Tezli Yüksek Lisans” programına başvurabilmek için adayların, “Eşit Ağırlık” puan türünden 55 puandan az olmamak üzere ALES puanına sahip olmaları gerekir.

Öğrencilerin programa kabulünde lisans ortalamaları, ALES puanları, bilim sınavı ve mülakat sınavından aldıkları puanları dikkate alınacaktır. Tüm bunların yüzdelikleriyle ortalamaları alınıp, sıralama gireceklerdir.

Tezli Yüksek Lisans Programına Başvuru Yapmak için Gerekli Belgeler:

• Lisans Diploması
  • Lisans Transkripti
  • Adli Sicil Kaydı (e-devletten olabilir)
  • İkametgah Belgesi ( e-devletten olabilir)
  • Kimlik Fotokopisi
  • 1 Adet Fotoğraf
  • ALES Sonuç belgesi (Tezli Program - Eşit Ağırlık 55 puan),
  • T.C. İstanbul Okan Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru formunu doldurmak

Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvuru Koşulları;

Öğrencilerin programa kabulünde lisans ortalamaları, bilim sınavı ve mülakat sınavından aldıkları puanları dikkate alınacaktır. Tüm bunların yüzdelikleriyle ortalamaları alınıp, sıralamaya gireceklerdir.

Tezsiz Yüksek Lisans Programına Başvuru Yapmak için Gerekli Belgeler:

• Lisans Diploması
  • Lisans Transkripti
  • Adli Sicil Kaydı (e-devletten olabilir)
  • İkametgah Belgesi ( e-devletten olabilir)
  • Kimlik Fotokopisi
  • 1 Adet Fotoğraf
  • T.C. İstanbul Okan Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru formunu doldurmak

NOT: Her dönem için kontenjan 45 kişidir (30 Tezsiz-15 Tezli). Eğitim yeri Mecidiyeköy Kampüstür.