Fizyoterapi ve Rehabilitasyon

Program Türü: Tezli – Tezsiz
Program Dili: Türkçe
Program Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Emine Atıcı

Ön Başvuru Süreci: Size özel indirimli program ücreti bilgisini almak, detaylı bilgi edinmek ve arzu ederseniz kayıt işlemlerinin başlayabilmesi için Ön Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterlidir.

Ön Başvuru Formu

Programın Amacı

Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı’nın temel amacı; dört yıllık lisans eğitimi boyunca öğrenilen teorik ve uygulamalı bilgileri derinleştirmiş, bilimsel araştırma yapabilmenin temellerini öğrenmiş, klinik bilgileri geliştirerek farklı fizyoterapi ve rehabilitasyon tekniklerini spesifik olarak uygulayacak duruma gelmiş, mesleki konularda bilgi edinme yollarını, bilgiyi sunmayı, paylaşmayı, üzerinde tartışmayı öğrenmiş, fizyoterapi ve rehabilitasyon ile ilgili eğitim programlarına katkı verebilen, ulusal ve uluslararası düzeyde uzman fizyoterapistler yetiştirmektir. Böylece bu program ile aynı zamanda üniversite ve araştırma merkezlerinin ihtiyaç duyduğu öğretim üyesi yetiştirmenin ilk adımını yerine getirmektir.

Programın İçeriği

Tezli Program, toplam 25 kredilik ders yükü (8 ders) ve kredisiz yüksek lisans tezinden oluşur.

Tezsiz Program, toplam 31 kredilik ders yükü (10 ders) ve kredisiz bitirme projesinden oluşur.

Programın Müfredatı

• FTR 512 İleri Tedavi Edici Egzersizler
  • SAY 551 Epidemiyoloji
  • FTR 502 Hareket Analizi ve Değerlendirme
  • FTR 503 İleri Egzersiz Fizyolojisi
  • FTR 501 Seminer
  • FTR 505 Muskuloskelatal Rehabilitasyonu
  • FTR 509 Mobilizasyon ve Manipulasyon Yöntemleri
  • FTR 507 Serebrovasküler Hastalıklarda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon
  • FTR 513 Pediatrik Rehabilitasyon
  • FTR 504 Geriatrik Rehabilitasyon
  • FTR 51 Lenfödem ve Rehabilitasyonu
  • FTR 511 Romatolojik Rehabilitasyon
  • Tez / Bitirme Projesi

Başvuru Belgeleri

• Lisans Mezuniyet Belgesi (Belgenin aslı, noter onaylı sureti veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan mezuniyet belgesi)
  • ALES sınav belgesi (Sadece tezli programlar için-Sayısal en az 55 puan)
  • Not Çizelgesi (transkript); aslı ya da mezun olunan üniversite onaylı sureti
  • Nüfus Cüzdanı Sureti, Noter Onaylı Suret veya E-Devlet üzerinden alınan belge
  • Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi
  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • İkametgâh ve Sabıka Kaydı (E-Devlet)
  • Yurtdışındaki Üniversitelerden Mezun Olanlar İçin; Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti ve/veya Yükseköğretim Kurulu tarafından verilmiş tanınırlık belgesi.
  • T.C. İstanbul Okan Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru formunu doldurmak
  • (Asılları ile gelindiği takdirde noter onayına gerek yoktur, tarafımızdan aslı gibidir yapılacaktır.)

Program Ücreti

Ön Başvuru Formu

TANITIMLAR VE ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ

Program Başkanımız Anlatıyor

Öğrencilerimiz Anlatıyor

Sinem ÖZGÜL - Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı
Fırat üniversitesi tıp fakültesi hastanesinde fizyoterapist olarak çalışmaktayım. 2020 yılında Okan Üniversitesi’nde Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünde yüksek lisans eğitimime başladım. Okan Üniversitesini hem öğretim elemanı kadrosunun güçlü oluşu hem de eğitim kalitesi için tercih ettim ve bu süreçte eğitim olarak çok memnun kaldım. Özellikle bu süreçte hocalarımın ilgi ve alakası, her türlü sorulamı sabırla ve içtenlikle cevaplamaları açısından doğru bir tercih yaptığımı bana bir kez daha gösterdi. Yüksek lisans yapmayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim.

Senanur ALPASLAN - Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Yüksek Lisans Programı
1.5 yıl kadar Memorial Şişli Hastanesinde görev aldım. Orada çalışırken yüksek lisans yapmaya karar verdim, kadromuzdaki fizyoterapistlerin hepsi yüksek lisanslarını tamamlamış doktoraya başlamıştı ve biz yeni gelenleri de bu şekilde yönlendirmişlerdi. Ben de lisansta aldığım iyi, kaliteli ve disiplinli eğitimi göz önünde bulundurarak kendi okulumda yapmak istedim. Okulumu çevremdeki herkese tavsiye ettim, etmeye de devam ediyorum. Hem sosyal anlamda hem de akademik anlamda imkanları geniş bir kurum. Aynı zamanda mesleki anlamda düzenli, yoğun, disiplinli ve istikrarlı bir eğitim aldığım için çok mutluyum.