İstanbul Okan Üniversitesi

Puşkin Enstitüsü

MENU

Türkiye'deki ilk Rusça Mütercim Tercümanlık Programı’nı açan Üniversitemiz Puşkin Enstitüsü'nün Türkiye temsilcisidir.

Tuzla Kampüsümüzde, 19 Aralık 2016 tarihinde imzalanan Moskova Puşkin Enstitüsü Türkiye Temsilciliği İmza Töreni’nin ardından Üniversitemiz Rus dili seviye sınavının Türkiye’deki düzenleme merkezi oldu. Ayrıca Enstitü’nün Uzaktan Eğitim programlarını da yürütmekteyiz.

Türkiye'deki ilk Rusça Mütercim Tercümanlık Programı’nı açan Üniversitemiz, Rusça konusunda bir ilke daha imza attı ve Puşkin Enstitüsü'nün Türkiye temsilcisi oldu. Anlaşma ile, Üniversitemiz 1966 yılından bu yana dünyadaki en büyük ve önemli Rus Dili Eğitim Üniversitesi olan Puşkin Enstitüsü'nün tüm eğitim programlarının Türkiye'deki yürütücüsü oldu.

Üniversitemiz ayrıca uluslararası geçerliliği olan TORFL’nin (Rus dili seviye sınavı) Türkiye’deki düzenleme merkezi ünvanını alırken Uzaktan Eğitim programlarını da uygulama yetkisine sahiptir.

2016 yılında imza töreninde konuşan Puşkin Enstitüsü Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Rektör Danışmanı Prof. Dr. Viktorya Kosteva "Enstitümüz yabancılar için Rusça konusunda uzman yetiştiren, tüm dünya ülkelerinden Rus dili uzmanlarının eğitim aldıkları, yüksek lisans, doktora programlarına katıldıkları, metodoloji konusunda seminerler düzenleyen çok önemli bir eğitim merkezi. Toplam 191 ülkede 500 bin Rus dili uzmanı yetiştirdik. Aynı zamanda farklı ülkelerde Rusça öğrenen üniversite öğrencilerine eğitim pekiştirme programları uygulayan bir kurumuz.