İstanbul Okan Üniversitesi

Etkinlikler

MENU
MAYIS - 2007
Üniversitemiz Sosyal Dayanışma Kolu öğrencileri 7 Mayıs 2007 Pazartesi günü Anne Eli Değmiş Yiyecekler kermesi düzenleyip gelirini Doğu’da ihtiyacı olan ilköğretim okulu öğrencilerine kitap alarak gönderme kararı aldılar. Öğrenciler sosyal duyarlılık bilinciyle yaptıkları aktivitenin aynı zamanda farklı bölümlerden arkadaşlarıyla dayanışma içinde çok keyifli ve yararlı bir zaman dilimi olduğunu söylediler. Kol öğrencileri yaptıkları değerlendirme toplantısında Mardin’de Sümer İlköğretim Okulu öğrencilerine M.E.B.’den onaylı 1000 Temel Eser, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine okumayı sevdirecek resimli öykü kitapları ve OKS hazırlık test kitapları gönderdiler ve buna karşılık Sümer İlköğretim Okulu da memnuniyetini dile getirdi. Bu aktivitenin geleneksel hale getirilmesini de öneren öğrencilerimizi gönülden kutlarız.

Yabancı Diller Hazırlık Koordinatörü Beyhan Aytekin ve İngilizce Eğitim Koordinatörü Zeynep Balaban, 24-26 Mayıs 2007 tarihlerinde Antalya’da, “Total Quality Management” konusunda, Pearson-Longman tarafından düzenlenmiş olan idarecilere yönelik Yönetim Koçu, Eğitmen ve Danışman George Pickering’in verdiği dil seminerine katılarak üniversitemizi temsil ettiler ve seminer sonunda sertifika aldılar.
MART - 2007
16 Mart 2007 tarihinde Hazırlık Koordinatörlüğü ve Pearson-Longman Yayınevi tarafından düzenlenen seminerde konuşmacı, 2006-2007 Akademik Yılda okutulmakta olan Total English kitaplarının nasıl işleneceği konusunda Eğitmen Guy Elders’tı. Total English Kitabının Uygulanma Yöntemleri isimli seminerin amacı, uygulamalarda karşılaşılan sorunları tartışıp çözüm önerileri alarak dil eğitimimizin daha başarılı olmasıydı. Seminer Elders’ın görüşlerini okutmanlarla paylaşmasıyla sona erdi.
ŞUBAT - 2007
14 Şubat 2007 ve 21 Şubat 2007 tarihlerinde Hazırlık Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen seminerlerde okuma ve dilbilgisi derslerinin işlenişiyle ilgili çeşitli yöntemler tartışıldı; “öğrencilere dinleme, not alma ve yazma becerilerinin kazandırılması” konusunda değişik yöntemler gösterildi. Seminer, okutmanların kullandıkları ders yöntemleriyle ilgili bilgi paylaşımıyla sona erdi.
KASIM - 2006
22 Kasım 2006 tarihinde Hazırlık Koordinatörlüğü ve Pearson-Longman Yayınevi tarafından düzenlenen seminerde konuşmacı Kristina Smith’ti. Seminerde, 2006-2007 Akademik yılında Hazırlık sınıflarında okutulması kararlaştırılan Total English kitaplarının nasıl işleneceği konusunda kişisel görüş aktarımı, uzman görüşlerini okutmanlara yansıtıp tartışarak onları yeni kitap hakkında aydınlatmak ve yönlendirmek suretiyle daha başarılı olmalarının sağlanması amaçlandı.
MAYIS - 2006
29 Mayıs 2006 tarihinde Okan Üniversitesi Kadıköy Yerleşkesi’nde, Pearson Longman Yayınevi eğitim danışmanı Christine Smith, tarafından İngilizce Okutmanlarımıza hizmetiçi eğitim programı kapsamında “Using Drama Enhance Reading Comprehension” konulu bir seminer verildi.

2 - 5 Mayıs 2006 tarihleri arasında Magosa - Kıbrıs’ta ‘The 2nd International ELT Conference, ELT Profession: Challenges & Prospects’ başlıklı bir konferans gerçekleşti. Yurt içi ve Yurt dışı üniversitelerden 200’den fazla öğretim elemanının katıldığı konferansta okutmanlarımızdan Selen Bedük üniversitemizi temsil etti.

3 Mayıs 2006 tarihinde Hazırlık Programı Sosyal Dayanışma Kolu ve Okan Üniversitesi hazırlık programı öğrencilerinin ortak girişimi ile Göztepe - İstanbul’da bulunan Semiha Şakir Huzurevi’ne bir ziyaret düzenledi.

25 - 27 Mayıs 2006 tarihleri arasında Antalya’da Türkiye genelindeki üniversitelerden yönetici ve koordinatörlerin katıldığı toplam kalite eğitimi ve eğitim yönetimi konulu ‘Total Quality Management’ adında bir seminer gerçekleşti. Seminere üniversitemizden Beyhan Aytekin katıldı.
NİSAN - 2006
6 Nisan 2006 tarihinde Okan Üniversitesi Kadıköy Yerleşkesi’nde Main - Course Öğretimi ile ilgili öğretim metotları konusunda bilgilendirme amacıyla ‘Main - Course Teaching’ başlıklı bir seminer düzenlendi. Seminere katkılarından dolayı Şaban Kansu’ya teşekkürlerimizi sunarız.

Okan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu ve Okan Üniversitesi ROCK Grubu, POP Grubu ve Modern Dans Grubu, 15 - 19 Nisan 2006’da ‘İstanbul Turizm Haftası Şenlikleri'ne katılarak üniversitemizi başarıyla temsil etmişlerdir.

20 Nisan 2006 tarihinde Okan Üniversitesi Kadıköy Yerleşkesi’nde Eğitim Danışmanı Sevinç Ögat, Okuma Anlama Becerisi üzerine bir seminer verdi.

20 Nisan 2006 tarihinde gerçekleştirilen Kadıköy Turizm Platformu etkinliklerine Üniversitemiz’den Modern Dans ve Pop Guruplarımız katılmışlar ve Üniversitemizi başarıyla temsil etmişlerdir.

20 - 22 Nisan 2006 tarihlerinde Ankara TOBB Üniversitesi’nde Pearson Longman’ın organizasyonunu yaptığı üniversite hazırlık ve lisans bölümlerinde uygulanan sınav sistemi ve değerlendirme üzerine yurtiçi tüm üniversitelerin katıldığı ‘Testing and Evaluation’ adlı seminere İngilizce okutmanlarımızdan Gülden Akyol ve Selen Bedük katıldılar. 16 Mayıs 2006’da Gülden Akyol seminer hakkındaki izlenimlerini okutmanlara bir çalıştay şeklinde sundu.
MART - 2006
17 Mart 2006 tarihinde Üniversitemizin Kadıköy Yerleşkesi’nde Eğitim Danışmanı Hülya Onay ‘Dinleme ve Not Alma Becerileri’ üzerine seminer verdi.

27 Mart 2006 tarihinde Okan Üniversitesi Kadıköy Yerleşkesi’nde ‘Total English’ - Pearson Education kitabının yazarı JJ Wilson, Pearson Longman Yayınevi tarafından düzenlenen bir seminer verdi. Bu seminerde Wilson, kitap tanıtımının yanısıra okuma teknikleri üzerine öğretim elemanlarımıza bilgi verdi.
OCAK - 2006
4 Ocak 2006 tarihinde Okan Üniversitesi Kadıköy Yerleşkesi’nde Okan Üniversitesi Hazırlık Programı Sosyal Dayanışma Kolu ve Hazırlık C - 10 Sınıfı önderliğinde diğer sınıfların da katılımıyla, Pakistan’daki depremzedelere yardım amacıyla bir kermes düzenlendi. Kermesin ardından önce 15 Şubat 2006’da Doğu’daki illerimize daha sonra da 27 Ocak 2006’da Pakistan’a ikinci el kıyafetler ulaştırıldı.
ARALIK - 2005
28 Aralık 2005 tarihinde Okan Üniversitesi Kadıköy Yerleşkesi’nde 2005 - 2006 Eğitim ve Öğretim yılında okutulan İngilizce Hazırlık Writing Kitabı ‘Get Ready To Write’ yazarlarından Christine Smith, Okan Üniversitesi okutmanlarıyla hem kitabın içeriğini ve amacını hem de Writing dersi tekniklerini tartıştı.
KASIM - 2005
25 Kasım 2005 tarihinde okutulmakta olunan Main Course Kitabı - The New English File’dan en iyi şekilde yararlanmak için, kitabın yazarlarından Paul Siegelson Okan Üniversitesi Kadıköy Yerleşkesi’nde okutmanlarımıza bir sunum gerçekleştirdi.