İstanbul Okan Üniversitesi

Genel Bilgiler ve Kurallar

MENU

Sınav Merkezine Gelirken Yanınızda Bulunması Gerekenler
Sınava kaydolurken kullandığınız kimlik bilgilerinize uygun, imzalı ve fotoğraflı kabul edilebilir ve geçerli kimlik belgesi. Kimlik belgeniz, sınava alınmadan önce kontrol edilecektir. Kayıt olurken kullandığınız ad soyad bilgileriyle kimlik belgenizdeki ad soyad bilgileri birbirini tutmalıdır.

Sınav kayıt numaranız. Kayıt olduğunuzda tarafınıza belirtilecektir. Sınav gününden önce, online profil sayfanıza girerek kayıt onay belgenizin çıktısını almanız gerekir. Sınav merkezinde bir değişiklik olduğunda (örneğin sınav binasında değişiklik vs.) online profil sayfanızda güncellenecektir, takip etmeyi unutmayın.

Genel Kurallar

  • Sınav tarihiyle ilgili değişiklik taleplerinizi sınav merkezi yöneticilerine iletmeyiniz.
  • Tüm oda ısılarına uyum sağlayabilecek şekilde giyininiz.
  • Sizinle birlikte sınav merkezine gelen arkadaşlarınız veya akrabalarınız sizi sınav merkezi içerisinde bekleyemez veya sınav sırasında sizinle bağlantı kuramaz. Sınav sırasında ETS'nin yetkili gözlemcileri dışında hiç kimse sınav salonuna giremez.
  • Sınav oturumunun başlatılması, bitirilmesi ve sınav aralarını kapsayan sınav süresi boyunca aşağıdaki talimatları ve kuralları uygulayınız.

(a) Sınav merkezinde, tarafınıza bir Gizlilik Beyannamesi doldurup imzalatılacaktır. Bu beyannameyi doldurup imzalamadığınız takdirde sınava girmenize izin verilmez, sınav ücretiniz iade edilmez.
(b) Sınav salonunda fotoğrafınız çekilecektir. Çekilen fotoğrafınız sınava gireceğiniz bilgisayarda görüntülenecek, ayrıca skor belgenizde kullanılacaktır. Bilgisayarda doğru fotoğrafın görüntülendiğinden emin olunuz.
(c) Resmi bir skor belgesi alabilmeniz için hem Reading hem de Listening bölümlerinde en az birer soruya cevap verilmelidir. En az bir kompozisyon yazılmalı ve en az bir Speaking sorusu yanıtlanmalıdır.
(d) Sınav sırasında kullanmanız için boş karalama kağıdı verilecektir. Sınav merkezi tarafından verilen tüm karalama kağıtları sınavdan sonra geri alınır.
(e) Sınav sırasında bilgisayarınızla ilgili bir problem olduğunda veya sınav yöneticisiyle görüşmek istediğinizde elinizi kaldırarak çağırın.

Kimliğinizin Doğrulanması
Yanınızda kabul edilebilir ve geçerli kimlik belgeleri bulunmalıdır. Kimlik doğrulama sırasında;

  • Parmak iziniz,
  • Fotoğrafınız / video kaydınız,
  • Diğer elektronik kimlik doğrulama biçimleri kullanılabilir.

Kimlik göstermeyi ve/veya kimliğinizin doğrulanmasını reddettiğiniz takdirde
sınava girmenize izin verilmez, ödediğiniz ücret iade edilmez.

Kişisel Eşyalar
Kimlik belgesi dışındaki kişisel eşyaların sınav salonuna sokulmasına izin verilmez. Sınavdan önce sınav merkezi personeli, örneğin cep telefonu, çağrı cihazı, cep bilgisayarı, dijital ajanda, el çantası ve ders materyali gibi özel eşyalarınızı nerede saklamanız gerektiği konusunda sizi bilgilendirecektir. Sizden, cep bilgisayarınızdaki bilgileri boşaltmanız istenebilir. Saklama alanı sınırlı olduğu için yanınızda çok eşya getirmeyiniz. Sınav merkezi adayların özel eşyalarının sorumluluğunu üstlenmez. Sınav sırasında veya sınav aralarında kişisel eşyalarınızı almanıza izin verilmez.

Oturma
Sınav yöneticisi sizi uygun yere oturtacaktır.

Zamanlama
Sınavdan önce, zamanın işlemediği bölümler için ayrılan maksimum süre 30 dakikadır. Zamanlamasız bölümlerin amacı, sınavdan önce İnternete dayalı sınava hazırlanmanız için gerekli bilgileri almanızı sağlamaktır. Zamanlamasız bölümlerde başka bir işle uğraşmayınız. Kurallara uygun olmayan davranışlar ETS'ye bildirilecektir; sınav yöneticisi, talimatlara uygun davranmadığınız takdirde sizi sınav salonundan çıkarmaya ve sınavınızı iptal etmeye yetkilidir.

Sürenizi kendi saatinize bakarak ayarlayabilirsiniz, ancak bilgisayardaki süre resmi zaman göstergesidir. Süreyi takip etmek için alarmlı saatlerin ve cep telefonlarının kullanılmasına izin verilmez. Sınav için verilen süre dolduktan sonra sınava veya herhangi bir bölümüne devam etmenize izin verilmez.