MENU

Küreselleşmenin hakim olduğu yüzyılımızda, gelişen teknoloji ülkeleri birbirlerine daha da yaklaştırmaktadır. Bu bağlamda, dış ticaret vizyonuna da, içerisinde ekonomik ve ticari ilişkilerden iş kültürlerine, ulaşım ve lojistikten, markalaşmaya, kalite ve standartlardan ambalajlamaya kadar bir dizi bileşenin yer aldığı çok daha geniş bir çerçeveden bakılması gerektiğini bize göstermektedir. Dünya ticaretinde başarı kazananların öyküleri incelendiğinde tam odaklanmanın temel alındığı ve olaya bütün olarak bakılarak gerekli stratejik planlamanın yapıldığı görülmektedir. Başarının diğer bir ölçütü de dış ticaret konusunda bilgili ve donanımlı, uluslararası ticaret kurallarının farkında, değişimleri ve gelişmeleri yakından izleyen, bunu da işlerine adapte edebilen nitelikli insan gücünün varlığıdır.

Bu gücün yaratılmasına olanak sağlayacak bir açılım olan yüksek lisans programımızda temel amaç dış ticarete yönelik iş yapan kurum ve kuruluşlarda görev alan ya da dış ticarete açılmak isteyen kuruluşlarda konu ile ilgilenenlerin bu konuda gereksinim duyduğu bilgi eksikliklerini gidermek, yapılacak uygulamalarla konuyu pekiştirmek, yazılacak tezler ile de alanın gereksindiği konuları açığa çıkarmak ve genişleyen sayıdaki öğretim üyesi açığını kapatmaktır.

Bu konulara ilgi duyuyorsanız, kendinize uluslararası ticaretin derinliklerinde yer vermek istiyorsanız sizleri bu programa davet ediyoruz.