İnşaat Mühendisliği

Program Türü: Tezli
Program Dili: Türkçe
Program Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Selim Dündar

Ön Başvuru Süreci: Size özel indirimli program ücreti bilgisini almak, detaylı bilgi edinmek ve arzu ederseniz kayıt işlemlerinin başlayabilmesi için Ön Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterlidir.

Ön Başvuru Formu

Programın Amacı

İnşaat Mühendisliği Yüksek Lisans Programı, İnşaat Mühendisleri başta olmak üzere ilgili diğer mühendislik dalları ile Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama gibi ilgili bölüm mezunlarının başvurabileceği bir programdır. Mülakat sonucu programa kabul edilen öğrenciler, yüksek lisans eğitiminde uzmanlaşacağı anabilim dalında görev yapmakta olan öğretim üyesi ile ders programlarını ve araştırma konularını belirlemektedir. Tüm mühendislik dallarının temeli olan İnşaat Mühendisliğinin farklı anabilim dallarından birinde gerçekleştirecekleri tez çalışması ile öğrenciler, bu alanda önemli bir deneyim ve yetkinlik kazanacaktır.

İstanbul OKAN Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı tarafından sunulan Yüksek Lisans Programı, eğitimini lisans düzeyinde tamamlamış Mühendislerin seçecekleri özel konularda uzmanlaşmasını sağlamak üzere oluşturulmuştur.

Programın İçeriği

Tezli Program toplam 21 kredilik ders yükü (7 ders) ve kredisiz yüksek lisans tezinden oluşur.

Programın Müfredatı

• CE502 Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve Metodolojisi
  • CE500 Seminer
  • CE552 İleri Yapı Malzemeleri Teknolojisi