Bilgisayar Mühendisliği

Program Türü: Tezli
Program Dili: Türkçe
Program Başkanı: Doç. Dr. Pınar Yıldırım

Ön Başvuru Süreci: Size özel indirimli program ücreti bilgisini almak, detaylı bilgi edinmek ve arzu ederseniz kayıt işlemlerinin başlayabilmesi için Ön Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterlidir.

Ön Başvuru Formu

Programın Amacı

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programının amacı, bir taraftan bu alanda lisans eğitimi mezunlarına ileri düzeyde bilgi ve beceri kazandırmak, diğer taraftan Bilgisayar Mühendisliği dışında kalan bölümlerde lisans eğitimi almış olan üniversite mezunlarına Bilişim sektörünün aradığı donanımı sağlamaktır.

Bilgisayar Mühendisliği Yüksek Lisans Programında, İleri yazılım teknolojileri, İletişim ve Bilgisayar Güvenliği konularına ağırlık verilecek ve program, gelişen teknolojiler ve gereksinimler doğrultusunda güncelleştirilecektir

Amaçların gerçekleşme düzeyini belirlemeye yönelik anketlerle, iş yaşamına atılmış mezunlarımızın izlenmesiyle ve alınacak geribildirimlerle, programın başarım düzeyinin sürekli takibi ve gelişimi sağlanacaktır.

Programın İçeriği

Tezli Yüksek Lisans Programında en az 7 seçmeli ders (toplam 21 kredi) alınması ve başarı ile tamamlanması zorunludur.

Tezsiz Yüksek Lisans Programında en az 10 seçmeli ders (toplam 30 kredi), seminer ve bitirme projesi zorunlu derslerinin tamamlanması zorunludur.

Programın Müfredatı

• Seminer Dersi
  • Bitirme Projesi / Tez

Başvuru Belgeleri