Program Başkanının Mesajı

MENU

Spor, rehabilitasyon ve beslenme üçgeninde yolları kesişen profesyonellere yönelik spor eğitmenliği, koçluğu yapan Beden Eğitimi ve Spor Fakülteleri mezunları, BESYO mezunları, Sağlık Bilimleri Fakülteleri mezunu Fizyoterapistler ile Beslenme ve Diyetetik mezunlarına yönelik egzersiz reçetelendirmesi, kondisyon antremanları, sporcu beslenmesi, anabolik steroidler konusunda bilgi dağarcığını geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Bunula birlikte, kas-iskelet, kardiovasküler ve solunum sistemlerinin fonksiyonel olarak akut ve kronik egzersize verdiği yanıtların yüksek lisans öğrencilerine kavratılması hedeflenmektedir.

Egzersizin fizyolojik temellerini araştırılması, sporcuların fizyolojik ve fiziksel performanslarının bilimsel ölçütlerle değerlendirilmesi gibi alanlarda bilgi dağarcığın geliştirilecektir.

Yüksek Lisansları boyunca bilimsel yayınlardan faydalanmayı ve aradıkları bilgiye nasıl ulaşacaklarını öğreneceklerdir.

Tezsiz ve Tezli yüksek lisans programlarının her ikisinde de yabancı dilin büyük önem taşımaktadır. Yabancı dil yeterliliği programa kayıt için zorunlu bir kriter olmamakla beraber, yabancı kaynaklardan faydalanabilen öğrencilerin daha başarılı olduklarını gözlenmektedir.

İlgi duydukları bir alanda, araştırma ve çalışmalar yapmak için spor kavramı doğrultusunda projeler üretilmesi, öğrencinin yüksek motivasyon göstererek ilerleteceği yüksek lisans projesi veya tezinin tamamlanması sağlanacaktır.