İleri Elektronik ve Haberleşme Teknolojileri

Program Künyesi

Program Adı: İleri Elektronik ve Haberleşme Teknolojileri - Advanced Electronics and Communication Technologies
Program Türü: Tezli
Program Dili: İngilizce
Program Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Didem Kıvanç Türeli

Ön Başvuru Süreci: Size özel indirimli program ücreti bilgisini almak, detaylı bilgi edinmek ve arzu ederseniz kayıt işlemlerinin başlayabilmesi için Ön Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterlidir.

Programın Amacı

Modern elektronik ve haberleşme teknolojileri üzerine yetkinleşmiş araştırmacı mühendis yetiştirilmesi, ülkemiz için çok büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye’deki elektronik ve haberleşme sektörünün ihtiyaçlarını belirlemek için sektörün önde gelen firmalarında çalışan alanlarında tecrübeli mühendislere ve yöneticilere elektronik ve haberleşme alanındaki bir yüksek lisans programından beklentileri belirlemek için anket yapılmıştır. Bu anketin sonuçları İstanbul Okan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde açılması planlanan olan 'Advanced Electronics and Communication Technologies' yüksek lisans programının temelini hazırlamıştır. Bu sayede bu programdan mezun olan uzman mühendisler sektörün ihtiyacı olan teknik bilgi birikimli nitelikli insan gücünü sağlayacaktır.

Yüksek Lisans Programımızın Hedefleri;
  • Yüksek Lisans öğrencilerini, akademik ve araştırma kariyerine hazırlayacak bir araştırmacı eğitim programı uygulamak,
  • Ülkemizdeki elektronik ve haberleşme sektörünün ihtiyaç duyduğu alanında uzman mühendis yetiştirmek,
  • Elektronik ve haberleşme alanlarında öncü olmak,
  • Eğitim ve araştırmada yeni fırsatlar yaratmak,
  • Eğitim aldığı alandaki temel sorunlara çözüm arayan, insanlığın bilgi ufkunu genişletecek geleceğin akademisyen altyapısını yaratmak,
  • Açılan yüksek lisans programına ülkenin en iyi öğrencilerini çekmek,
  • Sanayi kuruluşlarındaki tecrübeli mühendisleri bu programla yenilemek,
  • Yüksek Lisans tezleri ve ders projeleri ile sektörün sorunlarının çözümüne katılarak araştırma ve incelemenin önemini vurgulayıcı bir rol üstlenmektir.

Programın İçeriği

Tezli Program, toplam 21 kredilik ders yükü (7 ders) ve kredisiz yüksek lisans tezinden oluşur.

Programın Müfredatı

• EEE521 Advanced Topics in Engineering Mathematics
  • ECE551 Seminar
  • ECE531 Advanced Electronic Design Technigues
  • ECE532 Next Generation Mobile Networks
  • ECE533 Coding and Digital Modulation Techniques
  • ECE534 Digital System Design
  • ECE535 Random Processes and Estimation
  • ECE536 Embedded System Design
  • ECE537 DSP Tecniques for Communication
  • ECE538 Analog Filters
  • ECE539 Wired Communication Technologies
  • ECE540 Digital Audio and Video Broadcasting
  • ECE541 Electromagnetic Compatibility
  • ECE544 Standards and Regulations in Engineering
  • ECE548 Signal Processing for Digital Receivers
  • ECE560 RF Circuit Design
  • ECE561 Data Converters
  • Tez

Başvuru Belgeleri

• Lisans Mezuniyet Belgesi (Belgenin aslı, noter onaylı sureti veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan mezuniyet belgesi)
  • ALES sınav belgesi (Sadece tezli programlar için-Sayısal en az 55 puan)
  • Not Çizelgesi (transkript); aslı ya da mezun olunan üniversite onaylı sureti
  • Nüfus Cüzdanı Sureti, Noter Onaylı Suret veya E-Devlet üzerinden alınan belge
  • Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi
  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • İkametgâh ve Sabıka Kaydı (E-Devlet)
  • Yurtdışındaki Üniversitelerden Mezun Olanlar İçin; Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti ve/veya Yükseköğretim Kurulu tarafından verilmiş tanınırlık belgesi.
  • T.C. İstanbul Okan Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru formunu doldurmak
  • (Asılları ile gelindiği takdirde noter onayına gerek yoktur, tarafımızdan aslı gibidir yapılacaktır.)

Program Ücreti

TANITIMLAR VE ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ