Mimarlık (İngilizce)

Program Türü: Tezli
Program Dili: İngilizce
Program Başkanı: Prof. Dr. Demet Irklı Eryıldız

Ön Başvuru Süreci: Size özel indirimli program ücreti bilgisini almak, detaylı bilgi edinmek ve arzu ederseniz kayıt işlemlerinin başlayabilmesi için Ön Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterlidir.

Ön Başvuru Formu

Programın Amacı

İstanbul Okan Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Mimarlık Yüksek Lisans Programları'nda ülkemizin gereksinimlerini karşılayacak çağdaş ve öncü Mimarlık konularında uzmanlık verilmesi hedeflenmektedir. Yüksek Lisans Programları, meslek pratiğinin içinde yer alan veya akademik hayata adım atmak isteyen mimarlara yönelik olarak, Bologna kararları ve süreci çerçevesinde mesleki “Yetkinlik” anlayışı kazanılması için gerekli araştırma ve eğitim olanaklarını sağlamaktadır. Yüksek Lisans Programları'ndan mezun olanlar, kazandıkları akademik yetilerin yanı sıra iş yaşamında gerekli güncel bilgi ve becerileri de kazanmış olacaklardır.

Programın İçeriği

Tezli Program toplam 21 kredilik ders yükü (7 ders) ve kredisiz yüksek lisans tezinden oluşur.

Programın Müfredatı

• ARCH 525Research Methods
  • ARCH 503Project I
  • ARCH 502Project II