İş Sağlığı ve Güvenliği (Uzaktan Öğretim)

Endüstriyel kuruluşların ihtiyacı olan iş güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ve iş güvenliği organizasyonu ve iş güvenliği sorumluluğu üstlenebilecek yetenekte 'İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı' ihtiyacını karşılamaktır.

Programımızın amacı; endüstriyel kuruluşların ihtiyacı olan iş güvenliğine yönelik personelin yetiştirilmesi ve iş güvenliği organizasyonu ve iş güvenliği sorumluluğu üstlenebilecek yetenekte 'İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı' ihtiyacını karşılamaktır. Bunun yanı sıra işyerlerinde risklerin minimize edilerek sağlıklı ve güvenli bir ortam yaratılması, tehlikelerin kaynağında yok edilmesi, çalışan insanın bu ortamda tüm dikkatini işine vererek işçi ve fabrika iş veriminin artması, herhangi bir kaza sonucu yasal, vicdani ve mali sorumlulukları en aza düşürmek ve bu sayede işletmenin karlılığını artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. 27 Kasım 2010 tarihinde 27768 sayılı yönetmenlikle İş Sağlığı ve Güvenliği Programı mezunları teknik eleman olarak kabul edilmiştir. C Sınıfı İş Güvenliği uzmanlık belgesini, mühendislerle aynı haklara sahip olarak, sertifika eğitimi ve sınavında başarılı olmak koşuluyla almaları sağlanmıştır. Ayrıca yine mühendis ve mimarlarla aynı sürelerde ve sınavlarla B ve A uzmanlık belgesi alma hakkını da elde etmişlerdir.

Mezun olan öğrencilerimiz, İş Güvenliği uzmanı olarak Türkiye’deki tüm işletmelerde görev alabilirler.

Eğitim Süresi: 2 Yıl
Puan Türü: TYT
İngilizce Hazırlık: İsteğe Bağlı
Program Türü: Uzaktan Öğretim
Eğitim Kampüsü: Tuzla Kampüsü
Staj: İsteğe Bağlı

Ders müfredatını görüntülemek için tıklayınız.

Program Danışmanı

İş Sağlığı ve Güvenliği (Uzaktan Öğretim)

Öğr. Gör. Ezgi BEKDEMİR

E: ezgi.bekdemir@okan.edu.tr