Bölüm Hakkında

MENU

Ülkemizde, kamu ve özellikle özel sağlık kurumu sayısının hızlı bir şekilde artması, tıp teknolojisinin her geçen gün gelişmesi ve değişmesi, sağlık turizminin gün geçtikçe önem kazanması, ilaç sektörü ve medikal sektördeki gelişmeler ve büyümeler, nitelikli sağlık yöneticisi ihtiyacını doğurmaktadır.

Bölümümüz, alanında söz sahibi, birçoğu sağlık hizmetleri sunumunun içinden gelen öğretim üyeleriyle; ülkemizdeki sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşların ihtiyacına cevap verecek, çağdaş yönetimi bilen, etik değerlere sahip, hasta ve çalışan haklarına saygılı, kaynakları etkin kullanan, yabancı dil bilen sağlık yöneticileri yetiştirmek gayretindedir.

Programa kabul edilen öğrenciler, dört yıl boyunca mesleki dersler alacaktır. Öğrencilerimizin; 2. ve 3. sınıf yaz döneminde zorunlu stajları, 3. sınıfın birinci döneminde haftada bir gün, 4. sınıfın ikinci döneminde haftanın dört günü İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde uygulama dersi bulunmaktadır. Böylece öğrencilerimiz, sağlık sektöründeki yöneticilik kariyerlerine uygun ve uygulamaya yönelik deneyime ve donanıma sahip olarak iş yaşamına girmeye hazırlanmaktadır.