Bölüm Başkanının Mesajı

MENU

İletişim teknolojileri bireysel ve toplumsal hayatımızı daha önce görülmeyen bir hızda değiştirmektedir. Sınırların kalktığı ve kuralların yeniden yazıldığı günümüzde gelişen medya teknolojileri bu değişimin katalizörü olmuş, toplumun her kesimini etkilemiştir. Tecrübe ettiğimiz bu değişimi yönetebilmek için ise uzmanlaşmış bireylere ihtiyaç her zamankinden fazladır.

Öğrencilerini günümüzün gelişen medya ortamına hazırlamak amacındaki bölümümüz, teorik bilgiyi sektörel tecrübeyle birleştirerek öğrencilerini alanın gelecekteki liderleri olarak yetiştirmeyi hedefler.

Bölümümüz teknoloji, bilişim, tasarım ve pazarlama iletişimi gibi alanlardan dersler sunan interdisipliner bir yapıya sahiptir. Öğrencilerimiz eğitimleri boyunca edinecekleri bilgi ve birikim sayesinde bu alanın ihtiyaç duyduğu yaratıcı ve uygulamalı süreçlerde uzmanlaşırlar. Amacımız öğrencilerimizi bilgi ve donanım açısından yetkin, yaratıcı ve çözüm odaklı sektör profesyonelleri olarak yetiştirmektir.

Alanında yetkin akademisyen ve sektör profesyonellerinden oluşan kadromuz sayesinde yeni medya uygulamaları, mobil medyanın etkileri, multimedya çözümlerinin tasarımı, stratejik iletişim kampanyalarının geliştirilmesi, içerik üretimi, yeni medyanın kültürel değişime etkisi gibi gelişmekte olan bu alanın farklı yönlerini öğrencilerimizle birlikte incelemek ve alana hem akademik hem de uygulamada katkı sağlamak öncelikli hedeflerimizdendir.

Yeni medya bölümü öğrencilere sanatçı, tasarımcı, akademisyen ve profesyonellerin içinde olduğu canlı ve dinamik bir topluluğun üyesi olma fırsatı sunmaktadır.