Bölüm Başkanının Mesajı

MENU

Dünyada ve ülkemizde havacılığın hızlı yükselişi devam ederken havayolu işletmeciliği ile ilgili tüm alanlarda nitelikli iş gücüne ihtiyaç her geçen gün katlanarak artıyor. Gelişim hızı dikkate alındığında önümüzdeki birkaç yıl içinde özellikle pilot ihtiyacının ciddî boyutlara ulaşacağı öngörülmektedir.

Üniversitemizin bu öngörüler doğrultusunda havacılık sektörüne katkı sağlamak amacıyla 2014 - 2015 Eğitim Öğretim yılında başlattığı Pilotaj Lisans Programı her geçen yıl sağlam adımlarla hedeflerine doğru ilerlemektedir.

Özveri ve disiplin gerektiren bir meslek olan pilotluk, eğlenceli fakat bir o kadar da zorlu bir eğitim süreci sonunda edinilen bilgiler ve kazanılan beceriler ile icra edilebilir hale geliyor. Eğitim süreçlerinin ve bu süreç sonunda kazanılan pilotluk mesleğinin, ulusal ve uluslararası sivil havacılık otoritelerinin gözlem ve denetimleri ile en üst kalitede ve güvenlikte olması sağlanmaktadır.

Okulumuz bu kalite ve güvenlik seviyesinde eğitim verecek güçlü akademik kadrosu ve sektörel işbirlikleri ile, yenilikçi ve dinamik bir yaklaşıma sahiptir. Uçuş eğitimlerimiz için, deneyimli kadrolara ve üstün teknolojiye sahip Fenix Aviation ile iş ortaklığı yapılarak önemli bir güç birliği oluşturulmuştur.

İstanbul Okan Üniversitesi Pilotaj Bölümü olarak, yetiştireceğimiz havayolu pilotlarının uluslararası standartların beklentilerini aşan, en iyi pilotlar olarak sektörde fark yaratacaklarına inanıyoruz.