Muhasebe ve Denetim

Program Türü: Tezli
Program Dili: Türkçe
Program Başkanı: Doç. Dr. Hüseyin Mert

Ön Başvuru Süreci: Size özel indirimli program ücreti bilgisini almak, detaylı bilgi edinmek ve arzu ederseniz kayıt işlemlerinin başlayabilmesi için Ön Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterlidir.

Ön Başvuru Formu

Programın Amacı

Muhasebe ve Denetim Doktora Programının amacı; tüm üniversitelerimizin ve özel / kamu sektörün ihtiyacı olan, ulusal ve uluslararası Muhasebe ve Denetim alanındaki gelişmeleri, akademik süreçleri ve üretimleri takip eden, teori ve uygulama arasındaki etkileşimleri analiz edip yorumlayan, muhasebe ve denetim yönetiminde verimliliği artırıcı çözümler üretebilen nitelikli bilim insanları ve araştırmacılar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Programda, gerek kuramsal, gerekse uygulamada muhasebe ve denetim ortak alt yapısı göz önünde tutularak, muhasebe ve denetim konuları bir bütün olarak düzenlenmiştir. Öğrencinin yönelmek istediği alan hangisi olursa olsun, öncelikle bu iki alanda gerekli alt yapıyı oluşturmak üzere muhasebe ve denetim dersleri dengeli dağıtılmıştır.

Programdan mezun olanlar; işletmelerin muhasebe departmanlarında yönetici olarak, denetim, mali müşavirlik ve yeminli mali müşavirlik gibi alanlarda çalışabilirler. Bazı alanlarda ilgili meslek kuruluşunun veya kamu otoritesinin şart koştuğu yeterlilik belgelerinin ya da lisanslarının alınması gerekebilir. Mezunlar araştırmacı olarak araştırma merkezlerinde ya da akademisyen olarak, yüksek öğretim kurumlarında da çalışabilirler.

Programın İçeriği

Muhasebe ve Denetim Doktora derecesini alabilmek için; minimum 30 kredilik doktora seviyesi ders yükünü tamamlamak, doktora yeterlik sınavını (yazılı ve sözlü) başarmak, doktora tez önerisini sunmak ve kabul ettirmek, doktora tezinde başarılı olmak gerekmektedir.

Programa kabul edilen öğrenciler, 6 zorunlu, 4 seçmeli doktora dersi almak zorundadır.

Programın Müfredatı

• MUDE 603 İleri Finansal Muhasebe
  • MUDE 605 Bilgi Teknolojileri Ortamında Denetim
  • MUDE 602 İleri Maliyet Muhasebesi
  • MUDE 604 Hata ve Hile Denetimi
  • MUDE 606 Türkiye Muhasebesi Standartları Uygulamaları
  • SBE-600 Seminer
  • MUDE 607 Hizmet İşletmelerinde Muhasebe
  • MUDE 609 Yönetim Muhasebesi Uygulamaları
  • MUDE 611 İhtisas Muhasebeleri
  • MUDE 613 İşletmelerde Vergi Avantajları
  • MUDE 615 Değerleme ve Finansal Tablolar
  • MUDE 608 Vergi Muhasebesi
  • MUDE 610 Verimlilik Muhasebesi
  • MUDE 612 Uluslararası Denetim Standartları
  • MUDE 614 Nakit Bütçeleri ve Bağlantılı Tablolar
  • MUDE 616 Çok Uluslu İşletmelerde Muhasebe
  • MDPHD 700 Doktora Tezi

Başvuru Belgeleri

• Lisans ve Yüksek lisans Mezuniyet Belgeleri (Belgenin aslı, noter onaylı sureti veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan mezuniyet belgesi)
  • ALES sınav belgesi (Sayısal en az 55)
  • Yabancı Dil Sınav belgesi(Adayların, programa başvuruları esnasında İngilizce dil puanı olarak sınava giriş tarihinden itibaren beş yıldan eski olmayan YÖKDİL, YDS, e-YDS'den en az 55 puan)
  • Not Çizelgesi (transkript); aslı ya da mezun olunan üniversite onaylı.
  • Nüfus Cüzdanı Sureti, Noter Onaylı Suret veya E-Devlet üzerinden alınan belge
  • Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi
  • 1 adet vesikalık fotoğraf
  • İkametgâh ve Sabıka Kaydı (E-Devlet)
  • Referans Mektubu,
  • Yurtdışındaki Üniversitelerden Mezun Olanlar İçin; Yükseköğretim Kurulundan alınan denklik belgesinin aslı veya onaylı sureti ve/veya Yükseköğretim Kurulu tarafından verilmiş tanınırlık belgesi.
  • T.C. İstanbul Okan Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru formunu doldurmak

(Asılları ile gelindiği takdirde noter onayına gerek yoktur, tarafımızdan aslı gibidir yapılacaktır.)

Program Ücreti

Ön Başvuru Formu