Eğitim Yönetimi ve Denetimi

Program Türü: Tezli
Program Dili: Türkçe
Program Başkanı: Dr. Öğr. Üyesi Muharrem Köklü

Ön Başvuru Süreci: Size özel indirimli program ücreti bilgisini almak, detaylı bilgi edinmek ve arzu ederseniz kayıt işlemlerinin başlayabilmesi için Ön Başvuru Formu'nu doldurmanız yeterlidir.

Ön Başvuru Formu

Programın Amacı

Programın temel amacı; eğitim sektöründe görev yapan ya da yapacak olan öğretmen, yönetici, denetmen, eğitim uzmanı ve diğer çalışanların etkili eğitim yöneticiliği ve öğretim liderliği kapasitelerini geliştirmek; eğitim alanında ortaya çıkan sorunları bilimsel yaklaşımla ele alarak, araştırma yapma ve çözüm üretme becerileri kazandırmaktır. Bu temel amaca ulaşmak için öğrencilere liderlik ve yöneticilik kuram ve uygulamalarını birleştirecekleri çeşitli ders ve etkinliklerle zengin öğrenme ortamları sağlanmaktadır. Eğitim Yönetimi Programı, hızlı bir değişim ve gelişim süreci içerisinde olan günümüz dünyasında eğitim örgütlerine, yapılanmalarına ve bileşenlerine dair bilgi üretimine dahil olmakta, dolayısı ile bu alanların gelişimine temel sağlamaktadır.

Programın İçeriği

Tezli program, toplam 23 kredilik ders yükü ve kredisiz doktora tezinden oluşur.

Programın Müfredatı

• EGT712 Eğitim Liderliğinin Kuramsal Temelleri
  • EGT713 İleri Araştırma Teknikleri
  • EGT711 Eğitim Yönetiminde Güncel Yaklaşımlar
  • EGT714 İleri Eğitim İstatistiği
  • EGT743 Eğitim Yönetimi Semineri
  • EGT716 Karşılaştırmalı Eğitim Yönetimi
  • EGT717 Eğitim Politikaları
  • EGT719 Okul Geliştirme
  • EGT720 Nitel araştırma Yöntemleri
  • EGT721 Öğretim Liderliğinde Teori, Araştırma ve Uygulama
  • EGT722 Eğitimde Lider Yöneticilik Uygulamaları (Seminer)
  • EGT725 Yüksek Öğretimin Yönetimi
  • EGT726 Eğitim Programı ve Öğretiminin Denetimi
  • EGT727 Eğitimde Program Geliştirme ve Değerlendirme
  • EGT728 Eğitimde Fırsat Eşitliği
  • EGT775 Doktora Tezi

Başvuru Belgeleri

• Lisans ve Yüksek lisans Mezuniyet Belgeleri (Belgenin aslı, noter onaylı sureti veya E-Devlet sistemi üzerinden alınan mezuniyet belgesi)
  • Yabancı Dil Belgesi (YDS:55 veya ÖSYM tarafından ilgili tarihte eşdeğer sayılan sınavlardan alınan 55’e karşılık gelen puanlar)
  • Dört yıllık lisans / yüksek lisans diplomasının aslı veya noter tasdiklisi,
  • ALES sınav belgesi (EA 55)
  • Not Çizelgesi (transkript); aslı ya da mezun olunan üniversite onaylı.
  • Nüfus Cüzdanı Sureti, Noter Onaylı Suret veya E-Devlet üzerinden alınan belge
  • Erkek Adaylar İçin Askerlik Durum Belgesi
  • İkametgâh ve Sabıka Kaydı(e-Devlet)
  • 1 adet vesikalık fotoğraf,
  • T.C. İstanbul Okan Üniversitesi Lisansüstü başvuru formunu doldurmak.
  • Mülakat Sınavı
  • T.C. İstanbul Okan Üniversitesi Yüksek Lisans başvuru formunu doldurmak