Okul Öncesi Eğitimi

Yürütülen Programlar

• Lisans programları

Okul Öncesi Eğitimi Lisans Programı

Okul Öncesi Eğitimi Programı’nın temel amacı; Ülkemizin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ihtiyaç duyduğu okul öncesi öğretmenlik alanında üst düzeyde bilgi ve beceri sahibi; öğretmenlik meslek bilgisi ve uygulama becerilerini kazanmış; yirmi birinci yüzyıl öğretmenlik yetkinliklerini içselleştirmiş okul öncesi öğretmenleri yetiştirmektir ve mevcut öğretmenlerin niteliğini geliştirmektir. Ayrıca lisansüstü programlar aracılığı ile okul öncesi öğretmenlik alanındaki bilimsel gelişmelere katkı sağlayacak araştırmalar üretmek ve alanın hizmetine sunmaktır.

Ders programı ve İçerikleri

Okul Öncesi Eğitimi Tezli Yüksek Lisans Programı

Okul Öncesi Eğitimi Yüksek Lisans programının amacı, alanında kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerilerle donanmış, ulusal ve uluslararası düzeyde görev yapabilecek öğretmen ve uzmanlar yetiştirmektir. Program 2012-2013 güz döneminde faaliyete başlamıştır. Programa güz ve bahar dönemlerinde öğrenci kaydı yapılmaktadır.

Ders program ve İçerikleri

Okul Öncesi Eğitimi Lisans Programı