Fakülte Hakkında

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, ülkemizin eğitim alanında ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücü açığını hizmet öncesi ve hizmet içinde düzenlenecek nitelikli programlarla yetiştirmek; eğitim araştırmaları ve ürettiği bilimsel araştırmalarla ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim bilimlerine ve öğretmen yetiştirmeye katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Eğitim Fakültesi, kurucu dekanımız Prof. Dr. Ali İlker Gümüşeli ve güçlü akademik kadromuz ile 2012 yılında kurulmuştur.

2012 yılında fakültemiz bünyesinde Rehberlik ve Psikolojik Danışmalık ve İngilizce Öğretmenliği lisans programları, Okul Öncesi Eğitimi ve Eğitim Yönetimi ve Denetimi yüksek lisans programları ve pedagojik formasyon sertifika programı açılmıştır. 2013 yılında bu programlara eğitim alanları arasında en fazla ihtiyaç duyulan alanlardan olan Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programı, Eğitim Yönetimi ve Denetimi doktora programı ve 2015 yılında ise Özel Eğitim Öğretmenliği lisans program eklenmiştir. Özel Eğitim yüksek lisans programı başta olmak üzere lisans seviyesinde yeni bölüm ve programlarımızın açılması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir, YÖK onayından sonra programlarla ilgili detaylı bilgiler sağlanacaktır.

Fakültemizin amacı, heyecan verici, işbirlikçi ve yenilikçi bir öğretim ortamı yaratmak ve öğretmen adaylarını mesleklerini başarıyla icra etmeleri için gerekli donanımla yetiştirmektir. Fakültemiz, akademik araştırma ve öğretimi birbirini tamamlayıcı olarak değerlendirerek öğrencilere, öğretimdeki modern yenilikleri takip etmek için önemli bir beceri olan araştırma yapmayı öğretir. Öğrencilerin yenilikçi teknolojileri etkin bir şekilde kullanmalarını ve özgün fikirleri ürüne dönüştürmek için gerekli girişimcilik ve yaratıcılık becerilerini kazanmalarını sağlayan eğitim programları yürütür.