Bölüm Başkanının Mesajı

MENU

“Bir dil: Bir insan” sözündeki gibi siz de insanlara bir dil öğreterek onları yeni birer insan daha yapmak istemez misiniz? Yabancı dile ilginiz var mı? Yabancı dilinizi geliştirmek istiyor musunuz? Yabancı dil bilginizle hayatınızı kazanmak ister misiniz? Öğretmen olma düşüncesi size güzel geliyor mu? Eğlenceli ve yaratıcı bir işte çalışmak ister misiniz?

Bu sorulardan birine bile yanıtınız “Evet!” ise doğru yerdesiniz: Yabancı Diller Eğitimi tam size göre bir Bölüm olabilir. Bu Bölümde bir öğretmen olmanın felsefesinden tekniklerine kadar bir sürü inceliğini öğrenirken dil denilen bu büyülü düzene de tutkuyla bağlanacağınız bir adım atacaksınız. Bir yabancı dil öğretmeni olmanın gereksinim çözümlemesinden izlence hazırlamaya, yöntem belirlemeden gereç (materyal) hazırlamaya ve ölçme-değerlendirme (sınavlar) tekniklerine kadar her aşamasıyla ilgili bilgi ve deneyim sahibi olacaksınız. En büyük ödülünüz ise mezun olup kendi sınıfınıza girdiğinizde başlayacak: Kendi öğrencilerinize daha önceden hiç bilmedikleri bir dili ve o dilde hiç yapamadıkları becerileri öğrettikçe, öğrencilerinizin gelişmelerine tanık oldukça eşsiz bir mutluluğu siz de yaşayacaksınız.

Öğretmen olmayı düşünmüyorsanız mezun olduktan sonra çeviri yapabilir, yabancı dil gerektiren bütün iş kollarında çalışabilirsiniz. Ayrıca kolunuzda altın bileziğiniz olan öğretmenlik diplomanız ile her zaman hayatınızı kazanabilirsiniz.

Yabancı dil öğretmenliğinin renkli dünyasına hoş geldiniz. Sizleri aramızda görmeyi büyük bir mutlulukla bekliyoruz.