Program Hakkında

MENU

Üniversitemiz ‘Yabancı Diller Eğitimi’ bölümü bünyesinde öğretmen ve akademisyen yetiştirmek amacıyla kurulan ‘İngiliz Dili Eğitimi’ programımız öğretmenlik mesleği, dil öğretim yöntemleri, dilbilim ve kültürel gelişim dersleriyle dil öğretimi alanındaki sorunları tanımlayıp çözümleyebilecek mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

Dijital araç ve gereçlerle donatılmış sınıflar ve öğrenci dostu çevrimiçi platformlarda sunulan derslerimizin yanı sıra öğrencilerimiz, yetkin akademik kadromuzun rehberliğinde, uygulama dersleri, kapsamlı/çevrimiçi kütüphane ve ulusal/uluslararası seminerler aracılığı ile öğretmenlik yetenekleri üzerinde çalışma imkânı bulmaktadır.

Bununla birlikte, ulusal ve uluslararası akademik kurum ve kuruluşlarla yaptığımız işbirlikleri, aday öğretmenlerimizin İngiliz Dili Eğitimi alanında bakış açılarını geliştirmeleri için çeşitli imkânlar sağlamaktadır.

Öğrencilerimiz aynı zamanda bölümümüzde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalarda yer alma ve ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliği yapma imkânı bulmaktadır.

İngilizce Öğretmeni Olmak Bana Ne Kazandırır?
Mezunlarımız, Türk Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren özel ve kamu okullarında ‘İngilizce Öğretmeni’ olarak görev yapabilmenin yanı sıra farklı ülkelerde İngilizce öğretimi alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlarda da çalışabilme imkânı bulmaktadır.

Lisans programımızı tamamlayan öğrencilerimiz aynı zamanda ulusal ve uluslararası üniversitelerde lisansüstü programlara da başvurabilmektedir. Bu programlar, öğrencilerimizin farklı üniversitelerde uzman ve akademisyen olarak çalışabilmelerinin de önünü açmaktadır.

Bununla birlikte, mezunlarımız, yayınevleri, sınav merkezleri, akreditasyon kurumları gibi eğitim çözümleri kuruluşlarında akademik danışmanlık, sınav hazırlayıcılık, sınav uygulayıcılık, materyal tasarımcı, eğitmen eğitimcisi ve pazarlamacı olarak çalışabilmektedir.