MENU

İstanbul Kalkınma Ajansı Desteğiyle, YASAD, TESİD ortaklığı ve TAYSAD iştiraki ile kurulmuş olan UTAS bünyesinde 2015-2016 arasında “Yenilikçi Akıllı ve Haberleşen Araç Teknolojileri Geliştirme ve Kümelenme Merkezi” projesiyle devam etmektedir.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Başar Özkan tarafından 1501 TÜBİTAK “Semi-Treylerde Hidrolik Dümenleme Sistemi Tasarımı Projesinde Tırsan Treyler San. Tic Danışmanlık Desteği verilmiştir, proje 2013’ te başlamış ve 8 ay sürmüştür.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. Orhan Alankuş tarafından 1501 TÜBİTAK “Elektronik Motor Destekli Elektro-Hidrolik Direksiyonlu Sistemin Geliştirilmesi Projesinde Hema Otomotiv Sistemleri A.Ş ye Danışmanlık Desteği verilmiştir, proje 2013’ te başlamış ve 26 ay sürmüştür.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Dekanımızdan Prof. Dr. Nejat Tuncay yürütücülüğünde 2015 te baş TÜBİTAK ARDEB 1003 “Dinamik ve Modüler Akıllı Batarya Yönetim Sistemi” projesinin bitiş tarihi 2017 dir.