15 Mayıs 2012’de Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan OKANOM’un (Okan Otonom Aracın) sürücü koltuğunda yolcu olarak bulunmuştur. Bu etkinliğin İstanbul Okan Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi park yerinde kaydedilen videosu aşağıdadır:

OKANOM, microautobox kontrol sistemi ile kontrol edilmiştir. Konum bilgisini GPS’ten (Global Konumlama Sisteminden) almaktadır. Önceden tanımlanmış Global Konumlama Sistemi noktalarını takip etmektedir. Ayrıca OKANOM’a en yeni IEEE802.11p protokolü kullanan V2V ve V2I iletişim kapasitesi eklenmiştir. Bu sistemin haberleşeceği RSU (yol kenarı ünitesi) İstanbul Okan Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi çatısında bulunmaktadır. Sistemin çalışması ile ilgili daha detaylı açıklamalar bu çalışma makale olarak yayınlandıktan sonra websayfasına eklenecektir.