Rusça Mütercim - Tercümanlık Anabilim Dalı

Rusça Mütercim-Tercümanlık Bölümü 2004-2005 öğretim yılında Mütercim-Tercümanlık Bölümü bünyesinde Türkiye'de bir ilk olarak kurulmuştur. Rus ve Türk kökenli akademik kadromuz, farklı araştırma ve uygulama alanlarında öğretim üyelerinden oluşmaktadır.

Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümü'nün amacı, turizmden inşaat sektörüne, petrol ithalatından tekstil ihracatına kadar çeşitli alanlarda mesleki ihtiyacı karşılayacak mesleki bilgi ve beceriye sahip, Rusça iletişim kurabilen mütercim ve tercümanlar yetiştirmektir. Dil, bugün Bağımsız Devletler Topluluğu ve Avrasya ülkeleriyle gelişen ilişkiler ve artan iş hacminin bir sonucu olarak doğan kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.

Öğrencilerimiz ikinci veya üçüncü yabancı dil olarak İngilizce, Almanca, Arapça ve Çince öğrenme imkanına sahiptir. Çevirmen olmak için tek bir dil öğrenmek yeterli olmadığından, öğrencilerimizin bu dilleri öğrenmeleri onlara kariyerlerinde öne çıkma becerisi kazandırmaktadır. Ayrıca öğrencilerimiz, bölümümüzde bilişim teknolojileri, çeviri ve bellek yazılımları konusunda eğitim alarak iş hayatlarına pek çok avantajla başlamaktadırlar.

Bölümümüz, Rusya Federasyonu ile eğitim ve kültür alanlarındaki işbirliklerini sürdürmektedir. Moskova Devlet Üniversitesi, Moskova Devlet Dil Üniversitesi, Puşkin Devlet Rus Dili Enstitüsü gibi Rusya'nın önde gelen yükseköğretim kurumları ile imzaladığımız protokoller doğrultusunda öğrenci değişim programlarımızı yürütmekteyiz. Öğrencilerimiz, Puşkin Devlet Rus Dili Enstitüsü ve Moskova Devlet Dilbilim Üniversitesi'nde bir dönem yaz kurslarına katılarak Rus dili becerilerini ülke kültürü içinde geliştirebilirler.