Çince Mütercim - Tercümanlık Anabilim Dalı

Çince Mütercim-Tercümanlık Programı, 2005-2006 öğretim yılında kurulmuştur. Çağdaş Çinceyi deneyimli akademisyenlerden oluşan öğretim üyelerimizle mütercim tercümanlık eğitimine yönelik olarak öğretiyoruz.

Okan Üniversitesi Çince Mütercim Tercümanlık programı Türkiye'de tektir. Bu akademik-mesleki programı, iki ülke arasındaki ilişkilerden kaynaklanan iletişim ve çeviri ihtiyacını karşılamak üzere tasarlayan Okan Üniversitesi, Çinceyi yabancı dil olarak öğreten en eski ve en saygın kurum olan Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi ile işbirliği içindedir.

Öğrencilerimiz bir yıl boyunca Çin'de eğitim görme fırsatına sahipler. Uluslararası Çin Dil Konseyi, Okan Üniversitesi'ne Orta Doğu bölgesinde Çince dil sınavları yapma izni vermiştir. Okan Üniversitesi'nde şimdiye kadar yaklaşık 650 kişi Çince dil değerlendirme sınavına girmiştir. 2013 yılında Okan Üniversitesi, ana misyonları Çin dilini öğretmek ve Çin kültürünü tanıtmak olan BLCU ile işbirliği yapan bir Konfüçyüs enstitüsü kurmuştur.

Mezunlarımız, güncel siyasi ve ekonomik gelişmeler içinde öne çıkan Çin pazarı ile ilişkilerini geliştirmek için kurum ve şirketlerde iletişim uzmanı olarak çalışabilir. Farklı kültürler arasında ortaya çıkması muhtemel iletişim sorunları için danışman olarak hizmet sunabilir.

Mezunlarımız, özel sektör kurumlarında, turizm sektöründe, denizaşırı işletmelerde ve dış ilişkiler ve iletişim dahil olmak üzere her çalışma ortamına yönelik hazırlanır. Serbest piyasada, devlet dairelerinde, bakanlıklarda ve hukuk ve ekonomi alanlarında çalışabilir. Ayrıca şirketlerde ve tercüme bürolarında tam zamanlı veya serbest mütercim ve tercüman olabilirler. Çince öğretmeni olarak da çalışabilirler.