İngilizce Mütercim - Tercümanlık Anabilim Dalı

İngilizce Mütercim-Tercümanlık Bölümü, 2003-2004 öğretim yılında Mütercim-Tercümanlık Bölümü'nün ilk bölümü olarak kurulmuştur.

Bölüm, seçkin ve deneyimli öğretim üyeleri ile iş hayatında çeşitli sektörlerde kariyer yapmak üzere mütercim ve tercümanlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

“Küresel ortak dil” olan İngilizce, hem sosyal hem de ticari alanlarda ve akademik dünyada baskın iletişim aracıdır. Tüm bu hususlar, İngilizceden çevrilecek metinlerin sayısını ve “yetkin” çevirmenlere duyulan ihtiyacı artırmaktadır. Günümüzde tercüme bürolarında ve farklı iş ölçeklerindeki şirketlerde İngilizce bilen yetkin tercümanlar istihdam edilmektedir.

Bölümümüzde öğrenciler birinci yabancı dil olarak İngilizce konusunda uzmanlaşmanın yanı sıra ikinci yabancı dil olarak Almanca, Rusça, Çince veya Arapça öğrenmektedir. Ayrıca öğrencilerimiz Erasmus değişim programlarından büyük ölçüde faydalanmaktadır.

İngilizce Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencileri, tercüme şirketleri, turizm işletmeleri, ithalat-ihracat firmaları, ticaret odaları, televizyon kanalları, altyazı ve dublaj şirketleri gazeteler, dergiler gibi çeşitli kurumlarda staj yaparak mesleki yaşamlarına hazırlanmaktadırlar.