Bir ülkenin önemli bir kültür göstergesi olan mutfakta, sadece yemek pişirmeyi bilen değil, yönetmeyi ve geliştirmeyi de hedefleyebilen personel ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Aşçılık Programımızın temel amacı; gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, gıda bilimi, yiyecek hazırlama, standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfağı gibi konularda uzman ve yaratıcı gıda kültürü konusunda donanımlı elemanlar yetiştirmektir.
Mezun olan öğrencilerimiz, aşçılık, pastacılık gibi sektörlerde, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama sektörünün değişik faaliyet alanlarında, turistik tesislerde, özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilmektedirler.
Eğitim Süresi: 2 Yıl
Puan Türü: TYT
İngilizce Hazırlık: İsteğe Bağlı
Program Türü: Örgün Öğretim
Eğitim Kampüsü: Tuzla Kampüsü
Staj: Zorunlu
Ofis
Bilgisi:
Tuzla Kampüsü O Mutfak
Lisans: Anadolu
Üniversitesi Kamu Yönetimi
Yüksek
Lisans:
İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü
Araştırma
Konuları:
Farklı Unlarla İlaveli Olan Simitlerin, Fiziksel, Duyusal
Özelliklerinin Belirlenmesi.
Fermante
Ekşi maya ve Rustik Ekmekler Yapımı ve Eğitimi
| Danışman | Görevi | Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri |
|---|---|---|
| Dr.Öğr. Üyesi Işılay BİLGİÇ | Meslek Yüksekokulu Müdürü | |
| Dr.Öğr.Gör.Arif AKDAŞ | Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı | |
| Doç. Dr. İlkay GÖK | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı | |
| Öğr. Gör. Eda KÜLAK | Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi | |
| Dr. Öğr. Üyesi Uğur KAÇAN | Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi | |
| Tahir Tekin ÖZTAN | Sektör Temsilcisi - Sahan Restaurantlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı | |
| Tolga BOZOK | Sektör Temsilcisi - Rossi Restaurant Koordinatör Şef | |
| Ali DÜNDÜL | Sektör Temsilcisi - Head Sommelier | |
| İlker MERAY | Öğrenci Temsilcisi | |
| Ahmet TAŞTAN | Mezun Temsilcisi |