Aşçılık

MENU

Bir ülkenin önemli bir kültür göstergesi olan mutfakta, sadece yemek pişirmeyi bilen değil, yönetmeyi ve geliştirmeyi de hedefleyebilen personel ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Aşçılık Programımızın temel amacı; gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, gıda bilimi, yiyecek hazırlama, standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfağı gibi konularda uzman ve yaratıcı gıda kültürü konusunda donanımlı elemanlar yetiştirmektir.

Mezun olan öğrencilerimiz, aşçılık, pastacılık gibi sektörlerde, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama sektörünün değişik faaliyet alanlarında, turistik tesislerde, özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilmektedirler.

Eğitim Süresi: 2 Yıl
Puan Türü: TYT
İngilizce Hazırlık: İsteğe Bağlı
Program Türü: Örgün Öğretim
Eğitim Kampüsü: Tuzla Kampüsü
Staj: Zorunlu

Ders müfredatını görüntülemek için tıklayınız.

Program Başkanı

Ofis Bilgisi: Tuzla Kampüsü O Mutfak
Lisans: Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi
Yüksek Lisans: İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü
Araştırma Konuları: Farklı Unlarla İlaveli Olan Simitlerin, Fiziksel, Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi. Fermante Ekşi maya ve Rustik Ekmekler Yapımı ve Eğitimi


Danışma Kurulu

DanışmanGöreviOtel Lokanta ve İkram Hizmetleri
Dr.Öğr. Üyesi Işılay BİLGİÇ Meslek Yüksekokulu Müdürü
Dr.Öğr.Gör.Arif AKDAŞ Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Bölüm Başkanı
Doç. Dr. İlkay GÖK Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Eda KÜLAK Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi
Dr. Öğr. Üyesi Uğur KAÇAN Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi
Tahir Tekin ÖZTAN Sektör Temsilcisi - Sahan Restaurantlar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
Tolga BOZOK Sektör Temsilcisi - Rossi Restaurant Koordinatör Şef
Ali DÜNDÜL Sektör Temsilcisi - Head Sommelier
İlker MERAY Öğrenci Temsilcisi
Ahmet TAŞTAN Mezun Temsilcisi