SHMYO Hakkında

MENU

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuzun amacı; eğitim verdiğimiz programlarda sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmektir. 2018-2019 Eğitim Öğretim döneminden itibaren örgün ve 2. Öğretim eğitimlerimiz Tuzla Kampüsümüz de yer alacaktır.

Ders programları ve içerikleri; sağlık sektörünün gereksinimleri doğrultusunda şekillendirilmiştir. Akademik kadrosunda değerli bilim insanlarının yanı sıra, sektörün içinde yer alan, işinin uzmanı, seçkin uygulayıcılar ve sağlık sektörünün önde gelen yöneticileri yer almaktadır.

Üniversitemizde, teorik derslerin yanı sıra; uygulamaya da büyük önem verilmektedir. Öğrencilerimizin ‘İş Yaşamına Hazırlık’ ve ‘Staj’ programları doğrultusunda, zorunlu ya da gönüllü staj yapmaları sağlanmaktadır.

Eğitim dili Türkçe olan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda, öğrencilerimiz isteğe bağlı olarak İngilizce hazırlık eğitimi almakta olup, eğitimleri süresince de İngilizce destekli eğitim almaya devam etmektedirler.

İstanbul Okan Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuzun Diğer Üniversitelerden Farklı Uygulamaları
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzdan mezun olan öğrenciler, diğer üniversitelerden farklı olarak İstanbul Okan Üniversitesi diplomasının yanı sıra, verilen ilave eğitimlerle kazandıkları ve sağlık sektörde kabul gören sertifikalarla iş hayatına bir adım önde başlama şansına sahiptirler.

Yurtdışı Üniversitelerle Olan İşbirliği
Uluslararası bağlantılarını sürekli geliştiren ve öğrencilerin dünyanın çeşitli bölgelerinde öğrenim görerek deneyim kazanmalarını ve birden fazla yabancı dil öğrenmelerini sağlayan İstanbul Okan Üniversitesi güçlü uluslararası ilişkilerden yararlanarak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip mesleki eğitimde çift diploma uygulamasını başlattı. İstanbul Okan Üniversitesi öğrencileri 1+1 modeli ile bir yıl İstanbul Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda 1 yıl da İngiltere’de Havering College, Hackney College ya da College of North West London üniversitelerinden birinde öğrenim görerek iki üniversiteden de diploma alabilmektedirler. Yapılan anlaşmalar gereği öğrencilerimize Londra’da staj yapma ve gelir sağlama imkânı da verilmektedir. Bu tip anlaşmaları farklı programlarda da geliştirme çabamız devam etmektedir.

Çift Ana Dal Olanakları
Okumakta olduğu alanda başarılı olan öğrencilerimiz, eğitim aldığı programın dışında diğer programlardan da dersleri tamamlayarak ücretsiz olarak çift ana dal yapabilmekte ve aynı anda iki diplomaya sahip olabilmektedir.

Dikey Geçiş Olanakları
Dikey geçişte İstanbul Okan Üniversitesi’nin dört yıllık bölümlerini tercih eden Meslek Yüksekokulu mezunlarımıza yüksek burs olanaklarıyla dikey geçiş yapma olanağı sağlanmaktadır.

Kariyer olanakları
Kariyer Merkezimiz, sektör kuruluşlarıyla yapılan protokoller ve işbirliği anlaşmaları ile öğrencilerimize sadece üniversite eğitimleri sürecinde değil üniversite sonrası kariyer planlamalarında da destek olmakta ve geleceklerine bilinçli ve verimli katkılar sağlamaktadır.