Amacımız

MENU

Kariyer Merkezimizin amacı, öğrencilerin eğitimleri sırasında kendilerini tanımalarında, kariyerlerinin planlanmasında destek sağlamak, iş dünyasının beklentileri hakkında bilgi vermek ve mezuniyet sonrası kendilerini geliştirebilecekleri işlere yerleştirilmelerinde yol göstermektir.

Kariyer Merkezinin, iş dünyasıyla geliştirdiği İşbirlikleri ile Üniversitemiz öğrencileri, akademik programlarının uygunluğuna bağlı olarak, eğitimlerini sürdürürken iş birliğimizin olduğu firmalarda kısmi zamanlı olarak çalışma veya staj yapma imkanına sahiptirler.

Kariyer Merkezi’nin Uygulamaları
İş birliğimizin olduğu firmalarda çalışmak veya “Kariyer ve Yaşam Programı“ çerçevesinde gönüllü staj yapmak isteyen öğrenciler, firmaların ihtiyaçlarına göre yönlendirilerek uygun koşullarda çalışmalarına olanak sağlanmaktadır. İş deneyimi kazanan öğrenciler, bu sayede, okurken para kazanmaya da başlamaktadır. Bu süreçte öğrencilerimizin meslek hastalıkları ve iş kazalarına karşı sigorta primleri kurumumuz tarafından karşılanmaktadır. Yarı zamanlı olarak çalışmaya başlayan veya uzun süreli staj yapan öğrencilerimizden, mezuniyet sonrası tam zamanlı çalışmaya devam edenler çoğunluktadır.

’Türkiye’de ilk defa uygulamasını üniversitemizin yaptığı “Kariyer ve Yaşam Programı” çerçevesinde öğrencilerimize yönelik uyguladığımız “İş Yaşamına Hazırlık Dersi“ ile hedefimiz; öğrencilerimizin mezuniyet öncesinde kendilerini tanımalarını, kişisel farkındalık geliştirmelerini, kariyer seçeneklerini belirlemelerini, iş hayatında başarılı olmak için gerekli becerileri edinmelerini sağlamaktır.

Derslerin İçerdiği Konular:

  • Öğrencilerin kişisel farkındalığını artırmak; kendilerini iyi tanımalarını, güçlü yanları ve gelişim alanlarını tespit etmelerini sağlamak
  • Kariyer ile ilgili eğilim ve yetkinliklerini belirlemelerini sağlamak
  • Kariyer seçeneklerini belirlemelerini sağlamak
  • Kişisel vizyon oluşturmak ve hedef kavramlarını vermek
  • İş hayatının temel yapı taşları motivasyon, performans, proaktivite kavramlarına giriş yapmak
  • “Öğrenci” olmaktan “çalışan” olmaya geçerken değişecek olan dinamikleri yönetmelerini sağlamak
  • İş yaşamına girerken gerekli kişisel imaj ve iletişim becerilerini kazandırmak
  • İş arama yöntemlerini anlamalarını, yaratıcı ve etkin bir şekilde kullanmalarını sağlamak
  • Etkili bir özgeçmiş oluşturmak, iş görüşmelerine hazırlamaktır.