Mezun ilişkilerinde Kariyer Merkezi’nin Rolü

Mezunlarımızla İlişkiler ve Mezun izleme, Kariyer Merkezimizin yürüttüğü diğer önemli bir görevdir. Üniversitemizden 2007 yılından bu yana mezun olan öğrencilerimizi izlemekteyiz. Merkezimiz, öğrencilerimizle de olduğu gibi mezunlarımız ile de sosyal mecralar, e-posta ve telefonlarla, veya yüz yüze görüşmelerle ilişkilere süreklilik kazandırmaktadır; Bu bağlamda;

• Mezunlarımıza ilişkin güncel verilerin tutulması
  • CV Danışmanlığı, mülakat deneyimi
  • Güncel iş ilanlarının duyurulması,
  • Kariyer gelişimlerine yönelik projeler geliştirilmesi,
  • Hangi sektör, firma ve pozisyonlarda çalıştıklarının takip edilmesi,
  • Mesleki fuar, kongre, seminer ve konferanslar konusunda bilgilendirme, hizmetlerini gerçekleştirir.

Sektör beklentilerine yönelik çalışmalarla, öğrencilerimiz iş yaşamı ile erken tanışmakta ve mezun olduklarında özel eğitimler, rol model çalışmaları ve bireysel danışmanlık hizmetlerimizle yetkinliklerine göre iş bulma konusunda desteklenmektedirler.

“İş Yaşamına En Yakın Üniversite” sloganına paralel geniş firma işbirlikleri ile öğrencilerimizin sektöre kazandırılmasında aracı olunmaktadır.

Kariyer Merkezimiz, farklı sektörlerden şirket ve kurumlar ile tesis ettiğimiz verimli ve sürekli iş birliklerimiz sayesinde mezunlarımızın işe yerleşmelerinde ve kariyer yollarında destek olarak mezun ilişkilerinde önemli bir rol oynamaktadır.