Kütüphane

MENU

Okan Üniversitesi Kütüphanesi toplamda 4851 m² kullanım alanı içinde, 1 adet özel çalışma salonuna ek olarak, 6 adet grup çalışması odası ile 805 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Kütüphanemiz 65.938 adet basılı kitap, 531 adet elektronik kitap, 53 adet abone olunan veri tabanı, 1.500 adet multimedya kaynak ile lisans ve lisansüstü düzeyde araştırmacıların hizmetindedir.

Kütüphanemizin abone olduğu veri tabanları arasında hukuk alanı için geniş araştırma imkanları sunan veri tabanlarından bazıları şunlardır:

EBSCO

Multi-disipliner Araştırma için Dünyanın En Kapsamlı, Akademik Tam Metin Veri Tabanı Sosyal ve beşeri bilimlerde olduğu kadar bilim, teknoloji, mühendislik ve daha birçok alanda en değerli hakemli tam metin dergileri içeren lider veri tabanıdır. Bu kaynak, 9,100’e yakını tam metin olmak üzere 13,700’e yakın dergiyi özetleriyle birlikte endekslemektedir. Tam metin dergilerden 7,900 kadarı aynı zamanda hakemlidir. PDF içeriği 1887’ye kadar uzanır. Tam metin dergilere ek olarak, raporlar, kitaplar ve birçok farklı doküman türünü tam metin olarak içerir.

HukukTürk

Mevzuat ve Hukuk Veri Tabanı. Son 16 ayda 45.000 tasnif edilmiş içtihat, 8000 yeni, tasnifli Uyuşmazlık Mahkemesi içtihadı, Resmi Gazetenin ilk sayısından günümüze kadar olan içeriğinin sunumu, İçeriğin Word veya PDF ortamına aktarılabilmesi, İngilizce ara yüz ve menüler, Metinlerin üstünde “Google Translate” ile bütün içeriklerin anında istenilen dile çevirilebilme olanağı, Aramalarda sıralama özelliği bulunmaktadır.

JSTOR

TÜBİTAK ULAKBİM EKUAL Türkiye’deki akademik ve bilimsel araştırmaları desteklemek amacıyla elektronik bilgi hizmetleri sunarak yüksek oranda ve kalitede akademik bilgi kullanımını teşvik etmektedir. TÜBİTAK ULAKBİM bu doğrultuda Türkiye’deki akademik camianın yoğun talebini de göz önüne alarak dünya çapında önde gelen uluslararası yayınevleri ve alanında uzman dernek yayınevlerinin yüksek kaliteli içeriklerini sunmakta olan JSTOR Archive Journal Content veri tabanını EKUAL kapsamına dâhil ederek 2018-2020 yıllarını kapsayacak şekilde Ulusal Lisans anlaşması imzalayarak üyelerin erişimine sunmuştur. JSTOR veri tabanı kapsamında multidisipliner olmakla birlikte sosyal bilim ağırlıklı 3904 dergiye erişim sağlanabilmektedir.

Jurix

Jurix Türkiye'de tüm hukuk dergilerinde yayınlanmış makalelere erişim sunmayı hedefleyen bir veri tabanıdır. Ülkemizde halen düzenli olarak yayınlanan hukuk dergilerinin önemli bir kısmı Jurix içerisinde endekslenmekte ve sizlerin kullanımına sunulmaktadır. Dergilerin yanı sıra armağanlar, sempozyumlar ve konferanslar gibi ülkemizin gizli kalmış hukuk kaynakları da veri tabanımıza eklenmektedir. Sistemde halihazırda 28 farklı akademik yayında yer bulmuş 3547 uzman yazarın 6000’den fazla makalesi bulunmaktadır. Yayınların yeni sayıları güncel olarak sisteme eklenerek indekslenmekte olup, sürekli olarak yeni kaynakların sisteme kazandırılması sağlanmaktadır.

Kazancı İçtihat Bilgi Bankası

5.000.000 (beş milyon) adede yaklaşan mevzuat-içtihat metni ve Türkiye’de birçok hukukçunun kaynağı olan hukuk yazılımları ve 7/24 kesintisiz hizmet vermekte olan internet sitesidir.

Legal Online Journal Database

Legal Yayıncılık tarafından oluşturulan “Online Legal Veri Tabanı” ile makalelere, dergilere, kitaplara, hukuk bankası içerisinde yer alan milyonlarca Kanun, KHK, Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Uluslararası Sözleşme, Tüzük, Bakanlar Kurulu Kararı, Cumhurbaşkanı Kararı, Yönetmelik, Teblik vb. mevzuat dokümanına, Yüksek Mahkeme Kararlarına, Dilekçe ve belge örneklerine ulaşabilirsiniz.

Legalbank(Mevzuat)

Legal Yayıncılık tarafından oluşturulan “Online Legal Veri Tabanı” ile makalelere, dergilere, kitaplara, hukuk bankası içerisinde yer alan milyonlarca Kanun, KHK, Cumhurbaşkanı Kararnamesi, Uluslararası Sözleşme, Tüzük, Bakanlar Kurulu Kararı, Cumhurbaşkanı Kararı, Yönetmelik, Teblik vb. mevzuat dokümanına, Yüksek Mahkeme Kararlarına, Dilekçe ve belge örneklerine ulaşabilirsiniz.

Scopus

SciVerse Scopus bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük özet ve atıf veri tabanıdır. Sanat ve insani bilimlerin yanı sıra fen bilimleri, teknoloji, tıp ve sosyal bilimler alanında bütün dünyadan 5.000'in üzerindeki yayıncının 18.500'ün üzerindeki dergisini kapsar. Scopus %70'i 1996'dan beri yayınlanmış özetler ve oldukça geniş kaliteli web sayfaları ve patent bilgisi olmak üzere 43 milyon kayıt içerir.

Swisslex

İsviçre hukuku temelli, geniş kapsamlı ve güvenilir çevrimiçi kütüphane... Swisslex, İsviçre ve Kara Avrupası Hukukuna dayalı anlaşma, yönetmelik, talimat, karar, resmi gazete gibi geniş içeriğe sahip, güvenilir online hukuk kütüphanesidir.

Turcademy

Turcademy ile Türkiye'nin önde gelen yayıncılarından Seçkin Yayıncılık, Pegem Akademi, Anı Yayıncılık, Palme Yayıncılık ve Gazi Kitabevi’nden sağlanan Beşerî Bilimler, Sosyal Bilimler, Davranış Bilimleri, Teknoloji, Tıp ve daha pek çok alandan yaklaşık 2500 akademik kitaba elektronik olarak erişim sağlayabilirsiniz.

Mevbank Lebib Yalkın