Tarihçe

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi Hukuk Fakültesi 6.5.2008 tarihli 2008/13663 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Kuruluşunun ardından ilk öğrencilerini 2008-2009 öğretim yılında kabul ederek Okan Üniversitesi Tuzla Kampüsü’ndeki binasında öğretim vermeye başlayan Fakültemiz ilk mezunlarını 2011 - 2012 öğretim yılının sonunda vermiştir. İlk mezunlarını verdiği tarihten günümüze kadar 1562 mezunu hukuk camiasına kazandıran Fakültemiz, kuruluşundaki amaç ve ilkeler doğrultusunda nitelikli hukukçular yetiştirmek için öğretim hizmetine devam etmektedir.

Fakültemizin kurucu dekanlığını Prof. Dr. Mustafa Koçak üstlenmiştir. 2018 yılında Prof. Dr. Serap Keskin Kiziroğlu dekanlık görevini devralmıştır. 2021 yılında dekanlık görevini üstlenen Prof. Dr. Osman Korkut Kanadoğlu halen bu görevi yerine getirmektedir.

Fakültemizde öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak biçimde çeşitli etkinlik, kurgusal dava ve ek dersler geçekleştirilmektedir. Şöyle ki;

  • Fakültemizde geleneksel olarak her ay “Hukukta Akademik Söyleşiler” ve “Hukukta Kariyer Toplantıları” düzenlenmektedir. Hukukta Akademik Söyleşiler kapsamında öğrencilerimize derslerde öğrendiklerine ek olarak belirli özel konulara ilişkin akademik bilgiler verilmektedir. Hukukta Kariyer Toplantıları kapsamında ise mesleğine önde gelen avukatları, yargıçları, savcıları ve noterleri kendi deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmaktadır.
  • Fakültemizde öğrencilerimizin faal olarak katıldığı kurgusal dava uygulamaları ilgili Anabilim Dallarının gözetiminde yürütülmektedir. Öğrenciler derste öğrendikleri bilgileri Fakülte binamızda bulunan Mahkeme Salonumuzda hayata geçirmekte ve böylelikle hukuk mesleklerinin her alanına ilişkin ön bir deneyim kazanmaktadırlar. Aynı zamanda öğrencilerimizin üniversitelerarası düzenlenen kurgusal dava yarışmalarına katılımı teşvik edilmekte ve bu süreçte kendilerine akademik destek verilmektedir.
  • Fakültemizde “Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına” hazırlık dersleri düzenlenmektedir. 2019 yılında itibaren kayıt olan tüm Hukuk Fakültesi öğrencileri için geçerli olacak bu sınavın kapsamında yer alan derslere yönelik çalışmalarla öğrencilerimizin tamamının kendi kariyerleri açısından çok önemli olan bu sınavda başarılı olmaları hedeflenmektedir.
  • Öğrenci kulüplerimizce gerçekleştirilen akademik ve bilimsel tüm etkinliklere Fakültemizce her türlü destek verilmektedir.
  • Öğrencilerimizin Barolar ile etkileşimini güçlendirmek için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu kapsamda Türkiye Barolar Birliği tarafından Kariyer ve Mesleki Gelişim Merkezi’nde yer alan Fakülte temsilcilerimiz, TBB ile doğrudan etkileşime geçebilmektedir.