Gastronomi

MENU

2009 yılında uzman eğitim kadrosu ile eğitime başlayan Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü, bilgi ve beceri ile donanmış, kültürlü, uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bilinçli, yenilikçi niteliklere sahip yönetici şefler ve geleceğin gastronomlarını yetiştirmektedir.

Türk mutfak kültürü oldukça çeşitliliği içinde barındırmaktadır. Bu çok çeşitli kültür ve geleneğin korunması ve yeni nesillere aktarılması ayrıca Türk coğrafyasında mutfak kültürümüzü oluşturan bu birbirini bütünleyen yapının, tüm dünyaya hak ettiği şekilde ve daha iyi tanıtılması için, bilinçli, eğitimli, motivasyonu yüksek gastronomlar yetiştirmek ana misyonumuz olarak belirlenmiştir.

Gastronomi bölümü uygulama ve teori dersleri olarak 2 ayrı kategoride derslerini aktarmaktadır. Uygulama dersleri Türkiye’nin en büyük eğitim mutfaklarından biri olan, O’Mutfak’ta yapılmaktadır. Aynı anda 96 öğrencinin ders yapabileceği 2 ana mutfak ve 1 pastane uygulama mutfağından oluşan O’Mutfak son teknoloji ile donatılmış, konforlu ve üst düzey bir eğitim için her türlü imkânı sunmaktadır.

Bölüm içeriğinde Uygulama dersleri bilimsel olarak ele alınmaktadır. Gastronomin Temel İlkeleri’nin aktarılması ile başlayan bu eğitim serüveni, dönemlere yayılmak sureti ile Mutfak Teknikleri 1, 2, 3 dersleri ile verilen tüm pişirme tekniklerini de içerir. Türk Gastronomi eğitim sisteminde bir ilk olan gerçekleştirilen Yöresel mutfak derslerimiz, dönemlere yayılmış 4 ayrı ders olarak, tüm Türkiye bölgelerini kapsayacak şekilde hazırlanmıştır. Dünya Mutfaklarından, Fransız Mutfağı ve Uzak Doğu Mutfakları, konusunda söz sahibi profesyonel konuk aşçılar tarafından öğrencilerimize aktarılır. Fırıncılık, pastacılık ve ileri pastacılık derslerinin yanı sıra, dünyada ki son gastronomi gelişmelerin uygulandığı ve pişirmenin bilimsel olarak ele alındığı pişirmenin bilimi dersinde, gıdalardaki kimyasal ve fiziksel değişimler, Moleküler Gastronomi ve yeni olarak ortaya çıkan pişirme teknikleri öğrencilerimizle paylaşılmaktadır.

Gastronomi tanımı gereği sadece pişirmek değil, bu bilimi, bilim yapan kültürel ve bilimsel alt yapının verilmesi ile tamamlanabilir. Eğitim programımızda buna yönelik olarak teori derslerimiz çok önemli bir yer tutmaktadır. Gastronomi Tarihi, Beslenme ve Diyet, Türk Mutfak Tarihi, Menü Planlama, Şarap ve Kültür, Örgütsel Davranış, Satış ve Pazarlama, Gastronomide Toplum, Kültür ve Sanat ve Mitoloji derslerinin yanı sıra, Miksoloji, Restoran Düzeni ve Gıda Mevzuatı ve Hukuku dersleri ile, öğrencilerimizin hayata daha hazır hale gelebilmeleri için gerekli eğitimleri vermeye çalışmaktayız.

Öğrencilerimiz eğitimleri esnasında Çeşitli zorunlu stajlar yapmaktadırlar, bu stajlar onları iş hayatına alıştırırken, Okan Üniversitesinin sunduğu birçok avantajdan da yararlanmaktadırlar. Okul bünyesinde bulunan ve uygun olan diğer bölümlerden dersler alarak Yan dal ve çift ana dal yapma imkânı, İngiltere’nin konusunda çok önemli üniversitelerinden bir olan West London Üniversitesi ile yapılmış olan öğrenci değişim programı sayesinde son senenizi Londra’da okuma imkânı ile Miami’deki kampüsümüzde ekstra bir ücret ödemeden, dil eğitimi alma imkânları bunlardan bazılarıdır.


Duyurular

Tüm duyurular için tıklayınız

02 Haziran 2017

Bahar Yarıyılı Bütünleme Programları açıklandı

Pilotaj Bölümü için tıklayınız. Gastronomi Bölümü için tıklayınız. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık...

devamı
08 Mayıs 2017

Final Takvimleri açıklandı

Gastronomi Bölümü Final Takvimi için tıklayınız. Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü...

devamı
11 Nisan 2017

Erasmus kazananlar listesi

3 Nisan 2017 tarihli sınava katılan ve 2017-2018 Akademik Yılı’nda...

devamı
10 Nisan 2017

3 Nisan Erasmus Dil Sınavı sonuçları

3 Nisan tarihinde yapılan dil sınavında B1 ve üzeri düzeylerde...

devamı
28 Mart 2017

Personel Hareketliliği Duyurusu

ERASMUS + Personel Hareketliliği Başvuruları 2016-2017 akademik yılında üniversitemizden ERASMUS +...

devamı
15 Mart 2017

Bahar Dönemi Vize Takvimi açıklandı

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız....

devamı
13 Mart 2017

Erasmus Programı Dil Sınavı

2017/18 Güz ve Bahar Dönemi için Program Ülkeleri Erasmus+ Öğrenim...

devamı
16 Şubat 2017

17 Şubat Cuma günü Erasmus Dil Sınavı Derslik Listesi

Dil sınavına gireceğiniz dersliği öğrenmek için lütfen tıklayınız.Sınav saatinden 10...

devamı

Haberler

Tüm haberler için tıklayınız

“Türkiye’de Bağımsız Denetimin Geleceği” paneli yapıldı
18 Mayıs 2017

“Türkiye’de Bağımsız Denetimin Geleceği” paneli yapıldı

Muhasebe ve Denetim Bölümümüz ve Denetim Kulübü işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye’de...

THY pilot ihtiyacını karşılamak için Üniversitemiz ile işbirliği yaptı
03 Mayıs 2017

THY pilot ihtiyacını karşılamak için Üniversitemiz ile işbirliği yaptı

Üniversitemiz, THY’nin seçim sürecinde başarılı olan pilotaj öğrencilerine mezun olduktan...

Öğrencimiz Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı
25 Nisan 2017

Öğrencimiz Avrupa Şampiyonası’na gitmeye hak kazandı

Türkiye Vücut Geliştirme Federasyonu Türkiye Şampiyonası Milli Takım Seçmeleri 29 Mart-2...

“Futbol ve Kadın” panelimiz Sports TV’deydi
13 Mart 2017

“Futbol ve Kadın” panelimiz Sports TV’deydi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanımız Doç....

Doç. Dr. Lale Orta Star Ana Haber’deydi
13 Mart 2017

Doç. Dr. Lale Orta Star Ana Haber’deydi

Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Lale Orta yaptığı araştırmanın...

Futbol sahalarındaki cinsiyetçi yaklaşımı konuştular
09 Mart 2017

Futbol sahalarındaki cinsiyetçi yaklaşımı konuştular

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanımız Doç. Dr....

Doç. Dr. Lale Orta “Ezber Bozanlar” arasındaydı
28 Kasım 2016

Doç. Dr. Lale Orta “Ezber Bozanlar” arasındaydı

23 Kasım 2016'da TurkishWin'in düzenlediği "Ezber Bozanlar" isimli ekinliğe Spor Yöneticiliği Bölüm...

Yrd. Doç. Dr. Uralman bildirisi ile Altın Araştırma Ödülü’nün sahibi oldu
17 Ekim 2016

Yrd. Doç. Dr. Uralman bildirisi ile Altın Araştırma Ödülü’nün sahibi oldu

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümümüzün Öğretim Üyesi Yrd....