Sıkça Sorulan Sorular - Mali İşler Koordinatörlüğü

MENU

Üniversitemizce ilan edilen fiyatlara KDV dahil değildir. Güncel KDV oranı %8 olup, ilan edilen fiyatlara %8 KDV eklenerek ödeme yapılır.

Üniversitemizde, mali işler sistemi ile öğrenci işleri sistemi birlikte çalışmaktadır. Öğrencinin vadesi geçen borcu varsa ve/veya ilgili döneme ait mali kaydını yaptırmadıysa, öğrenci işleri sistemi kapanır.

Ödeme veya mali kayıt sorunu ortadan kalktığı anda sistem yeniden açılır. Gün içerisinde hesaplara yapılan ödemeler, takip eden ilk iş günü içinde muhasebe sistemine işlenir. Muhasebe sistemine işlenmeden sistem açılmaz.

Üniversitemizde eğitim ücretleri, günün koşullarına ve maliyetlere göre belirlenir. Her yıl, mütevelli heyetin belirlediği oranda fiyat artışı yapılmaktadır.

Kayıt yenilemelerde ve yeni kayıtlarda: yıllık eğitim ücretinin tamamının ödenmesi esastır. Kayıt tamamlandıktan sonra her ne sebeple olursa olsun kayıt iptali, kayıt sildirme ve/veya yatay geçiş durumunda hiçbir surette yıllık eğitim - öğretim ücretinin iptali veya iadesi yapılmaz.

Kayıt yenileme işlemi, Ocak ayında okulun internet sayfasında ilan edilen tarih aralığında , erken kayıt yenileme avantajları ile birlikte başlar. Her öğrencinin her yıl mali kaydını yenilemesi gereklidir. İlan edilen son tarihten sonra kayıt yenileme yapmak isteyen öğrencilerden, mütevelli heyetin belirlediği oranda, ödeyecekleri tutar üzerinden geç kayıt ücreti alınır. Duyuruların takip edilmesi, bilgilerin zamanında elde edilmesi için çok önemlidir.

Eğitim ücreti, peşin, kredi kartı ile veya Üniversitenin belirleyeceği banka ile kredi sözleşmesi yapmak ve kredili mevduat hesabı açtırmak koşuluyla Üniversitenin belirleyeceği ödeme planlarına göre taksitli olarak ödenebilir. Taksitli ödemelerde en az %25 peşinat alınır. Geri kalan taksitlere vade farkı uygulanır.

Ödeme planları ve ödeme yapılacak hesap bilgileri için Eğitim Ücretleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Üniversitemize yapılacak ödemeleri kredi kartınız ile Üniversitemizin Eğitim Ücretleri sayfasında bulunan mobil ödeme seçeneği ile yapabilirsiniz.