Ders Programı

MENU

Türk mutfağını dört dönem müfredata alarak bir ilki gerçekleştiren Okan Gastronomi Bölümü, eşsiz Türk Mutfağı lezzetlerini öğrencilerin bilgisine sunuyor.

Yedi Bölge Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağı, dört dönem boyunca uzman aşçılar tarafından öğretiliyor. Fransız Mutfak Teknikleri, Dünya Mutfakları, Pastacılık ve İleri Pastacılık, Fırıncılık alanlarında da uygulama becerilerini geliştirmeye yönelik dersler veriliyor. Öğrenciler, programda ayrıca moleküler mutfak uygulamaları ve deneysel mutfak araştırmalarıyla pişirmenin bilimini derinlemesine öğreniyor.

Bölümümüzde, öğrencilerimizin uygulamalı mutfak eğitimlerinden üst düzey verim alabilmeleri amacıyla 4 yıllık ders programında bazı teorik dersler bulunmaktadır. Mesleki eğitimleri öncesinde ve süresince aldıkları Gıda Bilimi, Beslenme ve Diyet, Sağlık Bilgisi, İş Sağlığı ve Güvenliği gibi kuramsal dersler sayesinde uygulamalı eğitimlerini güçlü temeller üzerine oturturlar.

Gastronomi sektörüne hem nitelikli yöneticiler hem de usta şefler yetiştirmeyi hedefleyen programımız, bu amaç doğrultusunda Yönetim ve Organizasyon, Yiyecek-İçecek Yönetimi, Menü Planlama, Maliyet Kontrol, İnsan Kaynakları Yönetimi gibi derslerle öğrencilerin yönetsel bilgi birikimini artırır. Sektörün nabzını yakından takip eden bölümümüz, gastronomi sektörünün destek aldığı ve ortaklaşa çalıştığı tüm alanlarda (medya, sanat, tarih, tasarım, miksoloji, yabancı dil vb.) dersler vermektedir. Gastronomi ve Yemek Tarihi, Yemek ve Mitoloji, Gastronomi ve Medya, Gastronomi, Kültür ve Toplum, İçecekler ve Miksoloji gibi dersler sayesinde öğrencilerimiz bu alanlarda derin bilgi sahibi olurlar. Böylece kariyerlerine farklı alanlarda yön verme olanağına kavuşurlar.