Anasayfa

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü; Türk ve dünya mutfağı geleneklerini yaşatmaya, modern mutfak uygulamalarını takip etmeye, bilimsel birikimini artırmaya, sektörle işbirliğini güçlendirmeye, iş yaşamına en yakın bölüm olmaya, iş bulma garantili mezunlar vermeye devam ediyor…

Gastronomi Eğitiminde Bir Öncü
İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü, yiyecek-içecek endüstrisi ile ilgili tüm alanlarda bilgi birikimini artırmanın yanı sıra, uygulamalı eğitimin kalitesini uluslararası düzeye çıkarmayı, gastronomi eğitiminde mükemmele ulaşmayı ve sektör ile işbirliğini daha da güçlendirerek ihtiyaç duyulan, vazgeçilmez niteliklere sahip mezunlar yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu amaçla;

  • lisans ve yüksek lisans düzeyinde kuramsal ve uygulamalı eğitimler,
  • bilimsel araştırmalar,
  • sektörün önde gelen yiyecek-içecek işletmelerinde yapılan stajlar,
  • yönetici asistanlığı (intern gastronomi) programı,
  • yarışmalar,
  • yabancı dil eğitimi,
  • alanında uzman sektör temsilcilerinin bilgi birikimlerini öğrencilerle paylaştığı seminer ve konferanslar aracılığıyla gastronomi alanında akademik ve sektörel gelişime katkıda bulunmaktadır.

Duyurular

Tüm duyurular için tıklayınız

08 Eylül 2017

Gastronomi Bölümü Ders Programı açıklandı

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız....

devamı
26 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ders Programı açıklandı

Haftalık Ders Programı için tıklayınız....

devamı
21 Aralık 2016

Gıda atıklarından lezzetli reçeteler

Gastronomi Bölümümüz “KASHKARIKAS Hareketi” Projesi’nin bir parçası oluyor. Bu uluslararası...

devamı
04 Ekim 2016

Gastronomi Bölüm Başkanımız ATV’deydi

Gastronomi Bölüm Başkanımız Yrd. Doç Dr. İlkay Gök, ATV ve...

devamı

Haberler

Tüm haberler için tıklayınız

Gastronomi Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök Kanal D Haber’deydi
14 Haziran 2019

Gastronomi Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök Kanal D Haber’deydi

Gastronomi Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök Kanal D...

Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık Dersimiz ATV’deydi
17 Nisan 2019

Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık Dersimiz ATV’deydi

Gastronomi Bölümümüzün Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık De...

Gastronomi Bölümümüzün yeni dersi medyada geniş yer buldu
26 Kasım 2018

Gastronomi Bölümümüzün yeni dersi medyada geniş yer buldu

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Gastronomi Bölümümüzün müfredatına aldığı Kebap Dersi basında...

Gastronomi ve Seyahat Yazarlığı Dersi’nin saha çalışması Mudurnu’da yapıldı
02 Kasım 2017

Gastronomi ve Seyahat Yazarlığı Dersi’nin saha çalışması Mudurnu’da yapıldı

Gastronomi Bölümümüz üniversite-özel sektör işbirliklerine 2017-2018 Akademik Yılı’nda yenisini ekledi:...

Gastronomi Bölümümüzden, Geleneksel Makarna Partisi
14 Eylül 2017

Gastronomi Bölümümüzden, Geleneksel Makarna Partisi

Gastronomi Bölümümüz, Geleneksel Makarna Partisi’nin 4.’sünü 14 Eylül 2017 Perşembe...

Yunanistan gezimiz
12 Temmuz 2017

Yunanistan gezimiz

Gastronomi Bölümü hocalarımız ve öğrencilerimiz tarafından 12-15 Nisan 2017 tarihleri arasında...

Gastronomi Bölümümüz Gurme Fest’te
09 Mayıs 2017

Gastronomi Bölümümüz Gurme Fest’te

11-14 Mayıs 2017 tarihlerinde Sarıyer’deki Event Garden’da yapılacak olan Gurme...

3 Gurme 3 Köfte
17 Nisan 2017

3 Gurme 3 Köfte

Hürriyet köşe yazarı Sahrap Soysal, Hürriyet köşe yazarı ve “Lezzet Durakları”...