Türkiye’nin ilk ve tek tam zamanlı Kahve Bilimi ve Uygulamaları Dersi’ni başlatan, Kebap Dersi’ni müfredatına Gastronomi Bölümümüzde Bahar Dönemi’nde gurme, gezgin ve yazar Mehmet Yaşin ders vermeye başladı.
Yaşin, Gastronomi Yazarlığı Dersi’nde öğrencilerle gastronomi sektöründeki deneyimlerini, bilgilerini paylaşacak. Gastronomi alanında yazarlığın püf noktalarını anlatacak.
Ayrıca Yaşin’in Gastronomi Bölümümüzde seçmeli olarak verdiği dersine ünlü gastronomi yazarları ve TV programcıları konuk olacak. Bu isimler öğrencilere sektör deneyimlerini aktaracak.
Yaşin ders hakkında “Gastronomi ve medya arasındaki ilişki, beslenme kültürümüzün oluşumu, yemek yazısı yazılırken nelere dikkat edilmeli, restoran eleştirisi nasıl yapılır, sosyal medya mekan yazarlığı nasıl yapılır, sosyal medya mekan ve yemek fotoğrafları nasıl çekilir gibi başlıkları kapsayan bir ders olacak. Alanının uzmanlarını da derslerimde ağırlayacağız” diyor.