Girişimcilik Dersi ve Girişimci Ruh

Türkiye'de ilk kez 2008 yılında İstanbul Okan Üniversitesi'nde başlatılan “Girişimcilik Dersi” ile öğrencilerin girişimci ruhunu ortaya çıkararak onlara farklı bir vizyon kazandırılması hedeflenmektedir.

Güz ve Bahar dönemlerinde İŞLT.222 ve BBA.222 kodları ile açılan 14 haftalık ve 2 kredilik dersler, 4 yıl ve üstü eğitim veren tüm fakültelerin öğrencileri için zorunlu derstir.

Bugüne kadar aralarında, Asım Kocabıyık, Ahmet Nazif Zorlu, Ali Kibar, Abdulkadir Konukoğlu, Ahmet Arkan, Ayşen Zamanpur, Erol Kiresepi, Erol Üçer, Ersin Arıoğlu, Faruk Malhan, Gülden Türktan, Gülden Yılmaz, Hakkı Matraş, Hamdi Akın, Haluk Okutur, Hüseyin özdilek, Hüsamettin Kavi, Jan Nahum, Leyla Alaton, Mehmet Büyükekşi, Murat Ersoy, Murat Kolbaşı, Murat Vargı, Mustafa Süzer, Muhtar Kent, Paul Mc Millan, Sami Kariyo, Süleyman Orakçıoğlu ve Süreyya Ciliv, Bahattin Yücel, Emine Erdem, Nurten Öztürk, İbrahim Betil, Sezer Mavituncalılar, Erdal Bahçıvan, Nuri Tuna, Gönenç Gürkaynak, Mehmet Yaltır, Ali Haydar Bozkurt Müberra Eresin gibi iş dünyasının pek çok önde gelen ismi, Girişimcilik Dersinde Okan öğrencileriyle buluşarak deneyimlerini aktarmıştır.