Sosyoloji Kolokyumu II

Bildiri Daveti
'Sosyal ve Fen Bilimleri Öğrencilerinin Gözünden Taşınabilir ve Taşınamaz Kültürel Miras: Tophane Örneği' konu başlığı çerçevesinde gerçekleştirilecek olan II. Sosyoloji Kolokyumuna lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin aşağıda açıklaması görülen modüller kapsamında İngilizce bildirileriyle katılımları beklenmektedir. Katılımcılar için iki aşamalı bir süreç izlenecektir: birinci aşamada konferans komitesi tarafından genişletilmiş bildiri özetleri (400 kelimeye kadar) değerlendirilecektir. Teslimler önerilen makalenin başlığını, özetini ve yazarın kısa bir özgeçmişini içermelidir; 05 Mart 2013 tarihine kadar guliz.erginsoy@okan.edu.tr adresine yollamaları gerekmektedir.

Teslim edilen özetler yayın kuruluna sunulacaktır. İkinci aşamaya davet edilenler için Tam Metin Bildiri (5000-6500 kelime) teslimi son tarihi 05 Nisan 2013’dür.

PROGRAM

14-16 Mayıs 2013
Sosyal ve Fen Bilimleri Öğrencilerinin Gözünden 'Taşınabilir ve Taşınamaz Kültür Mirası: Tophane Örneği'
Sosyoloji Bölümü & Kültürlerarası Diyalog Uygulama ve
Araştırma Merkezi NIT (The Netherlands Institute in Turkey) katılımıyla

14 Mayıs 2013
Açılış Konuşması(09.00-16.00)
Tuzla Kampüsü, Osman Hamdi Bey Konferans Salonu
Prof. Dr. Güliz Erginsoy
İstanbul Okan Üniversitesi, Sosyoloji Bölüm Başkanı
Kültürlerarası Diyalog Araştırma ve Uygulama ve Merkezi Müdürü

1. Identity, Memory and Heritage in Gentrifying Tophane (09.30-10.00)
Karen Schuitema, Kültürel Miras Elemanı
Hollanda Araştırma Enstitüsü, Türkiye

2. Tophane ve Sesler (10.00- 10.45)
Miray Eslek, Sosyoloji Bölümü, 2. sınıf

3. Tophane ve Gündelik Yaşam Pratikleri (11.00-11.45)
Didem Çengel, Sosyoloji Bölümü, 2. sınıf

Öğle Yemeği
12.00-13.00

4. Tophane ve Nargile Kültürü (13.00-13.45)
Merve Erateş, Sosyoloji Bölümü, 2. sınıf

5. Tophane ve Yemek Kültürü (14.00-14.45)
Gürer Mut, Sosyoloji Bölümü, 2. sınıf

Sunumların değerlendirilmesi - Kahve
(15.00-16.00)

15 Mayıs 2013 (09.00-16.00)
Tuzla Kampüsü, Osman Hamdi Bey Konferans Salonu
Sosyal ve Fen Bilimleri lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi katılımcıların sunumları

16 Mayıs 2013 (21.00)
Kadıköy, Gitar Cafe

Tarihin varlığı, oluşturulan mimari eserler sayesinde görsel olarak anlaşılmaktadır. Mekân, yerinde araştırma yapabileceğimiz bir olgu iken müzik de insanları bir araya getiren ve fikirleri oluşturan bir yapı haline gelir. Ses kayıtlarının varlığı ise arşiv dosyalarını ortaya çıkarır ve kayıtlardaki her oluşum saklanır. Kayıtların bir diğer önemi de müziğin devamlılığını sağlamasıdır. Böylece, kayıtlarla birlikte yapmak istenilen birleşir ve bir amaca dönüşür.

Bu anlayış içinde gerçekleştirilecek etkinlikte, deneysel müzik aracılığı ve kayıtlarla birlikte geleneksel oluşuma ve Tophane’nin seslerine kulak verilecektir.