5. Rusça Olimpiyatları’nda üçüncülük ödülü kazandık

11 Ekim 2019

Aleksandr Puşkin’in doğumunun 220. yılına ithaf edilen 5. Rusça Olimpiyatları final etabı 4-6 Ekim 2019 tarihlerinde Marmaris’te gerçekleştirildi. Rusça Olimpiyatları’na katılan Rusça Mütercim Tercümanlık Bölümü öğrencilerimiz Zehra Şeyma Yılmaz ve Elif Soya finale kaldılar. Zehra Şeyma Yılmaz A2 dil seviyesi kategorisinde üçüncü oldu.

Ankara Rusça Öğretmenleri ve Çevirmenleri Derneği’nin düzenlediği ve Rusya İşbirliği ve Kültür Derneği MaRus, Rus Dünyası Vakfı ile Rusya Federasyonu elçiliği tarafından desteklenen etkinlikte 6000’den fazla katılımcı arasından seçilen 100 finalist yarıştı. Yabancı dil olarak Rusça öğretilen lise, kolej ve üniversitelerden yarışmaya katılan öğrenciler farklı seviyelerde sözcük bilgisi ve gramer, okuma, yazma, dinleme ve konuşma alanlarında sınava girdiler.