"Çin Başkonsolos Bursu" töreninde en çok burs kazanan üniversite olduk

01 Haziran 2018

2018 yılı "Çin Başkonsolos Bursu" töreni 1 Haziran 2018 tarihinde, Beşiktaş Shangri-La Bosphorus Oteli’nde yapıldı. Üniversitemiz Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı lisans, Çince hazırlık sınıfı ve seçmeli Çince dersi öğrencilerimiz (toplam 11 kişi) "Çin Başkonsolos Bursu"nu kazandılar. Üniversitemiz, Ödül Töreni’nde en çok burs kazanan üniversite oldu. Birinci derece olarak ödüle layık görülen Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı ve Çince hazırlık sınıfı öğrencilerinden 8 öğrencimiz eğitim bursunu kazandı. Aynı zamanda ikinci derece olarak kabul edilen seçmeli Çince dersi alan 3 öğrencimiz eğitim bursunu kazandı.

Törene Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güner Gürsoy, İnsan ve Toplum Bilimleri Dekanımız Prof. Dr. Nadir Engin Uzun, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Cemal Demircioğlu, Konfüçyus Enstitüsü Eş Direktörleri Doç. Dr. Liu Qiang ve Derya Yurdakul, Çince Hazırlık okutmanı Song Chuncu ve bursu kazanan öğrencilerimiz katıldılar.

1. Derece Eğitim Bursu alan öğrencilerimiz:
Bilal Akgündüz(Çince Mütercim Tercümanlık ABD. 4. Sınıf)
Sena Tabakoğlu (Çince Mütercim Tercümanlık ABD. 3. Sınıf)
Aytuğ Esmer (Çince Mütercim Tercümanlık ABD. 2. Sınıf)
Soykan Yiğit Sağlam (Çince Mütercim Tercümanlık ABD. 1. Sınıf)
Elif Nur Öner (Çince Mütercim Tercümanlık ABD. Hazırlık Sınıfı)
Nisa Nur Nas (Çince Mütercim Tercümanlık ABD. Hazırlık Sınıfı)
İrem Kılıç (Çince Mütercim Tercümanlık ABD. Hazırlık Sınıfı)
Muhammed Malik Özsümbül (Çince Mütercim Tercümanlık ABD. Hazırlık Sınıfı)

2. Derece Eğitim Bursu alan öğrencilerimiz:
Handan Tuğçe Kaygusuz (İngilizce Mütercim Tercümanlık ABD. 4. Sınıf)
Sinem Erina Bulut (İngilizce Mütercim Tercümanlık ABD. 4. Sınıf)