"Çin Başkonsolos Bursu" töreninde en çok bursu üniversitemiz öğrencileri aldı

09 Mart 2017

"Çin Başkonsolos Bursu" töreninde en çok bursu üniversitemiz öğrencileri aldı Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun 8 Mart 2017 tarihinde, ilk kez düzenlediği "Çin Başkonsolos Bursu" töreninde Çeviribilim Bölümü Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı lisans, Çince hazırlık sınıfı ve üniversite seçmeli Çince dersi öğrencileri sertifikalarını aldılar. Boğaziçi, Doğuş, Yeditepe, İstanbul Aydın üniversiteleri öğrencilerinin de katıldığı törende, Okan Üniversitesi en çok burs alan üniversite oldu. Başkonsolosluğun birinci derece olarak ilan ettiği Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı öğrencilerinden 10 öğrencimiz (1500 dolar) eğitim bursu kazandı. Aynı zamanda ikinci derece olarak kabul edilen Çince hazırlık sınıfı ve üniversite seçmeli Çince dersi alan 8 öğrencimiz (1000 dolar) eğitim bursunu kazandı.

Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut ve İnsan Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Nadir Engin Uzun, Çince öğretim üyeleriyle birlikte ödül törenine katıldılar. Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut açılış konuşmasında, Türkiye'deki Çince eğitiminin öneminden bahsederek Çin ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha üst düzeye taşınacağını ifade etti. Ayrıca bu vesileyle, bütün kadın katılımcıların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.