Çocuk Hakları Paneli

21 Aralık 2022

Fakültemiz Okul Öncesi Öğretmenliği Programı ve üniversitemiz Hukuk Topluluğu işbirliği ile “Çocuk İstismarı” konulu “Çocuk Hakları Paneli” düzenlendi. Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem Çelik’in moderatör olduğu panelin konuşmacıları, Okul Öncesi Öğretmenliği Programı Arş. Gör. Şennur Eçmen, Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Merve Duysak ve Dr. Öğr. Üyesi Barış Işık’tı. Eğitim Fakültesi ve Hukuk Fakültesi öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği panelde, istismara uğramış çocukların fark edilmesi, mevzuat ve içtihat ışığında çocuğun cinsel istismarı ve cyber grooming kavramı kapsamında çocuğun cinsel istismarı konuları anlatıldı. Panelin sonunda dinleyicilerden gelen sorular yanıtlanırken, daha sonra düzenlenecek etkinliklerin temasının belirlenmesi için katılımcılara anket uygulandı.