Haberler

Üniversitemiz ve TÜBİTAK Marmara Teknokent arasında iki protokol imzalandı

24 Ağustos 2023

Üniversitemiz ve TÜBİTAK Marmara Teknokent arasında “İyi Niyet Protokolü” ve “TÜGiP Kuluçka Merkezi İş Birliği Protokolü” imzalandı. İmza töreni Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Alinur Büyükaksoy ve Marmara Teknokent Genel Müdürü Mehmet Ali Okur’un katılımıyla düzenlendi.

İyi Niyet Protokolü, ulusal-uluslararası projelerde iş birliği yapmayı, teknolojik alt yapılı yeni projeler üretmeyi, ortak Ar-Ge çalışmaları yürütmeyi, akademisyen ve öğrenci çalışmalarını sanayi ile buluşturarak inovatif çalışmaları artırmayı hedefliyor.

TÜGiP Kuluçka Merkezi İş Birliği Protokolü ise, gıda ve içecek sektörünün daha hızlı gelişip büyümesine yardımcı olmak için programlar geliştirme, geniş ürün yelpazesinde pilot tesislere, laboratuvar olanaklarına, ulusal ve uluslararası projelere ve uzman havuzuna erişebilme imkanı sağlanmayı hedefliyor.

Protokol imza töreninde, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Alinur Büyükaksoy’un yanı sıra Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Semih Bilgen, ARPROGED Direktörümüz Doç. Dr. Elif Altürk, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi İlkay Gök ve Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Özdal da yer aldı.

Galeri