Değerli meslektaşlarımız,
Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği (UTACD) ile İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi iş birliğinde düzenlenen Doktor Travma ve Resüsitasyon Kursu (Doktor-TRK), 18-19 Nisan 2026 tarihlerinde İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi.
Kurs direktörlüğünü UTACD Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz ile Genel Cerrahi öğretim üyesi Prof. Dr. Semra Günay’ın yürüttüğü Doktor-TRK, Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selçuk Mercan, Prof. Dr. Semra Günay ve Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz’ın açılış konuşmalarıyla başladı.
45 asistan hekimin katıldığı programın ilk gününde; travma senaryoları, olay yeri değerlendirmesi ve hasta nakli, çoklu travmalı hastaya yaklaşım, havayolu yönetimi, şoklu olgulara genel yaklaşım ve travma olgularında adli tıbbi yaklaşım başlıkları ele alındı. Teorik oturumlar pratik uygulamalarla desteklenerek programın ilk günü başarıyla tamamlandı.
19 Nisan 2026 Pazar günü devam eden ikinci gün programında ise termal yaralanmalar, karın travmaları, kafa travmaları, ekstremite travmaları, omurga travmaları, pelvis travmaları ve göğüs travmaları ele alındı. Teorik oturumlar pratik uygulamalarla desteklenerek program gün boyunca sürdürüldü.
Kursun son aşamasında 20 travma olgusu interaktif bir oturumda değerlendirilmiş, kursiyerlerin yanıt ve yorumları ile çözümlemelerin ardından başarı sertifikaları takdim edilmiştir.
Fakültemiz öğretim üyeleri Prof. Dr. Gökhan Maralcan ve Prof. Dr. Feride Sinem Akgün’ün de eğitici olarak yer aldığı Doktor-TRK’ya ev sahipliği yapan İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi yönetimine, katkı sunan tüm eğitici ve katılımcılara, Simülasyon Merkezimize, Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu’na ve eğitmen olarak katılan İstanbul Tıp Fakültesi öğretim üyelerine teşekkür ederiz.
Prof. Dr. Semra Günay