Çocuk Hakları ve Toplum Zirvesi 3. kez gerçekleştirildi

21 Kasım 2017

SHMYO Çocuk Gelişimi Bölümümüz tarafından 3. kez düzenlenen “Çocuk Hakları ve Toplum Zirvesi”nde yine alanında uzman isimlerle dünyada ve Türkiye’de çocukların problemleri ve çözüm önerileri konuşuldu. Zirvede açılış konuşması yapan Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut üniversitemizin çocuk hakları konusuna önem verdiğini söyledi ve “SHMYO ve MYO Çocuk Gelişimi Bölümlerimiz, Hukuk Fakültemiz ile çocuk hakları konusunda pek çok etkinlik düzenliyoruz. STK’lar ve kamu kuruluşları ile bu konuda işbirlikleri yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz” dedi.

“Aslında kutlanması gereken günde problemleri konuşuyoruz” diyen Prof. Dr. Kut nüfusunun yüzde 28’i çocuk olan ülkemizde çocuk yaşta evliliklerin, çalışan çocukların ne yazık ki artık kanıksanmış sorunlar olduğunu ifade etti. “Türkiye’de 2 milyon çocuk işçi var. 15-17 yaş arasında istatistiklere giren çalışan çocuk sayısı bu. Bir de istatistiklere girmeyenler var. 2017 yılında resmi nikahların yüzde 5’i 18 yaş altında gerçekleşmiş. Bu rakamlar gösteriyor ki, çocukların zaman zaman ailelerine karşı korunması da gerekiyor.”