Duyurular

BIGG-STEP ve Açık İnovasyon Otonom ve Bağlantılı Araç Geliştirme Test Platformu Projesi (OPINA) ile yenilikçi iş fikirlerinize bir adım daha yaklaşın!

15 Kasım 2020

BIGG-STEP Nedir?
Girişimci firmaların yenilikçi iş fikirlerini iş planına dönüştürmesini amaçlayan, uluslararası rekabet gücü olan, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri geliştirebilen başlangıç firmalarının oluşturulmasını destekleyen, Okan Üniversitesi’nin uygulayıcısı olduğu TÜBİTAK 1512 kapsamında yürütülmekte olan bir girişimcilik programıdır.

OPINA Nedir?
Otonom ve bağlantılı araçlar alanında ülkemizin en önemli araştırma alt yapısına sahip olan İstanbul Okan Üniversitesi’nin Avrupa’nın en önemli otonom araç geliştrme merkezlerinden birisi olmak hedefiyle hayata geçirdiği bir açık inovasyon projesidir.

OPINA; yenilikçi KOBİ'leri, start-up'ları, Ar-Ge şirketlerini, akademisyenleri ve araştırmacıları, bağlantılı ve otonom araç yazılımlarının geliştirilmesinde, prototipleşmesinde, entegrasyonu ve test edilmesinde desteklemeyi amaçlayan açık bir inovasyon platformudur. Bunun yanısıra, OPINA Projesi girişimcilere; eğitim, mentorlük, uluslararası kümelerle iş birlikleri ve ortaklıklar kurulması gibi hizmetlerden de faydalanma fırsatı sağlamaktadır.

Akıllı Ulaşım, Akıllı Araçlar ve Akıllı Sağlık konularındaki fikirlerinizi Türkiye’de ERTICO ve EGVIA’nın tek üniversite üyesi olan Okan Üniversitesi ile paylaşın.

BIGG-STEP ve OPINA desteği ile hedeflerinize daha güçlü uluslararası ortaklar ve paydaşlarla ulaşın!

  • ERTICO, Akıllı Ulaşım Sistemi Ağları (ITS Europe)
  • EGVIA, Avrupa Yeşil Araçlar Girişimi Birliği (The European Green Vehicles Initiative Association)
  • ERTICO Start-Up Girişimi
  • Avrupa Otomotiv Kümeleri İlişkileri
  • E-hike ve E-hikelink Kümeleri

Okan Üniversitesi imkanları ve uzmanlığı ile fikirlerinizi geliştirebilmek için başvurularınızı 15 Aralık 2020 saat 17:00’a kadar bekliyoruz.

Detaylı bilgi ve sorularınız için bize arproged@okan.edu.tre-posta adresinden ulaşabilirsiniz.