Haberler

Çince Köprüsü Üniversitemizde kuruldu

08 Mayıs 2017

Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleştirilen 16. Üniversiteliler Çince Köprüsü Yarışması’nda birinci olan öğrencimiz Ayşe İlayda Dikbasan, Türkiye’yi temsilen Çin’de düzenlenecek olan Çince Köprüsü Yarışması Finali’ne katılmaya hak kazandı.

Çin Türkiye Büyükelçiliği öncülüğünde, Konfüçyüs Enstitümüz ve Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalımız ev sahipliği ile düzenlenen 16. Üniversiteliler Çince Köprüsü Yarışması'nın Türkiye ayağı, 6 Mayıs 2017'de Tuzla Kampüsümüzde gerçekleştirildi.

Yazılı-sözlü mülakattan oluşan ve 10 üniversiteden toplamda 42 öğrencinin yarıştığı yarışmada birinciliği Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı öğrencimiz Ayşe İlayda Dikbasan, ikinciliği Erciyes Üniversitesi'nden Zeki Karaaslan, üçüncülüğü Çince Mütercim Tercümanlık Anabilim Dalı öğrencilerimiz Ece Güveni ve İpek Ersoy ile Erciyes Üniversitesi'nden Osman Sandıkçı kazandı.

Birinci olan öğrencimiz Ayşe İlayda Dikbasan, Türkiye'yi temsilen Çin'de düzenlenecek olan Çince Köprüsü Yarışması Finali'ne katılmaya hak kazandı.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang yarışmanın açılışında yaptığı konuşmada "Bu yarışmada bulunmaktan ötürü çok mutluyum. Her ikisi de hem önemli hem de ekonomik ilişkiler kurmak için çok önemli. Bu yarışma, 2 ülke arasında ilişki bağını güçlendirmekte büyük rol oynuyor. Çin-Türkiye ilişkileri zirvede. Şu anda Türkiye, Çin'in ikinci ticaret ortağı. İlişkilerin daha da gelişmesi için daha çok Çin bilen elemana ihtiyaç var. 2 ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinde Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan liderliğinde yeni çalışmaların başlayacağını ümit ediyorum. Biz de destek vereceğiz" dedi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan "Türkiye'de ilk kez Çince Mütercim Tercümanlık Bölümü'nü biz açtık. İki ülke arasında ilişkinin güçlenmesi için dil çok önemli. Çince Mütercim Tercümanlık Bölümümüz ve Konfüçyüs Enstitümüz ile Türkiye ve Çin arasındaki eğitim, kültür ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlıyoruz. Bizim öğrencilerimiz Çin'e gidiyor, biz de Çin'den öğrenci bekliyoruz. Çin Büyükelçimiz de bu projeyi destekliyor" diye konuştu.

Galeri