Haberler

7. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışmamızın ödülleri sahiplerini buldu

03 Mayıs 2017

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema TV Bölümümüzün düzenlediği Kısa Film Yarışması yedinci kez üniversiteli kısa filmcileri bir araya getirdi. Üniversitelerin açık öğretim, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik programlarında okumakta olan öğrencilerin kurmaca ve belgesel türünde gerçekleştirdikleri kısa filmlerle katıldıkları yarışmaya bu yıl tam 250 film başvurusu gerçekleşti.

Türkiye’nin dört bir yanındaki pek çok üniversitenin birbirinden farklı bölümlerinden başvurunun gerçekleştirildiği bu seneki yarışma, aldığı çok sayıdaki başvuruyla geçtiğimiz yıllara oranla bu anlamda bir rekora imza atmayı da başardı.

Temel amaçları; Türkiye’de kısa filmin gelişmesine katkı sağlamak, kısa film üreticileri için bir iletişim ve buluşma alanı yaratmak ve üniversite öğrencileri arasında sinemayla ilgilenenleri teşvik etmek olan yarışmanın bu seneki ödül töreni tıpkı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bir kez daha Pera Müzesi işbirliğiyle gerçekleşti.

Bu yıl jüri üyeleri arasında tıpkı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi sinema sektörünün önemli isimleri yer aldı. Kurmaca filmler; oyuncu Nazan Kesal, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, sanat yönetmeni M. Ziya Ülkenciler, sinema yazarı Kaya Özkaracalar ve yönetmen Mustafa Kara tarafından değerlendirilirken, belgesel filmler; akademisyen ve belgeselci Yrd. Doç Dr. Bahar Kılıç Adilçe, belgesel yönetmenleri Cem Kaya, Hasan Basri Özdemir, Ender Yeşildağ ve akademisyen Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu tarafından değerlendirildiler.

Sunuculuğunu Türk televizyon tarihinin unutulmaz isimlerinden olan ünlü yapımcı ve sunucu İzzet Öz üstlendiği ödül töreninde Kurmaca Dalında En İyi Film Ödülü’nü İstanbul Üniversitesi’nden Hasan Ali Kılıçgün’ün kısa filmi “3.5 Lira” alırken, ikinciliği Kadir Has Üniversitesi’nden Ayris Alptekin’in “Kot Farkı” kazandı. Belgesel Dalında ise birincilik ödülü Gümüşhane Üniversitesi’nden Abdurrahman Demir’in “Kırmızı” adlı filmine giderken ikinciliği Harran Üniversitesi’nden Mustafa Uluç’a ait “Bargıran” adlı kısa film kazandı. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından ressam Hüsamettin Koçan’ın kurucusu olduğu; Avrupa Müze Ödülü sahibi Baksı Müzesi adına takdim edilecek olan Baksı Müzesi Özel Ödülü’ne ise İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Arif Akdenizli’nin yönettiği “I Know my Murderer” adlı film layık görüldü.

Galeri