Tıp Fakültesi Önlük Giyme Töreni

09 Eylül 2016

Sevgili Okan Tıp’lılar, sevgili 2022’ler, Bugün burada yöneticilerimiz, öğretim üyelerimiz ve ailelerinizin huzurunda beyaz önlüklerinizi giyeceksiniz. Bu şekilde hekimliğinde ilk adımınızı atacaksınız. Beyaz önlük saflıktır, berraklıktır ve temizliktir. Hastalarımız için duyduğumuz temiz hislerimizin dışa yansımasıdır. Beyaz önlüklerinizi sizlere giydirmenin hazzında biz öğretim üyeleri olarak hep birlikte yaşayacağız. Günümüzde tıp, sadece hekimlerin ve görev yaptıkları hastanelerin uğraş alanı olmaktan çıkmaktadır. İnsan sağlığının öncelikle korunması, geliştirilmesi evde hastalıklardan korunması için Biyomedikal mühendisler, fizik mühendisleri, kimya mühendisleri ve hatta elektrik/elektronik mühendislerin dâhil olduğu çok geniş bir platforma taşınmış durumdadır. Geçen yıl Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan ve ülkemizin gurur kaynağı Prof. Dr. Aziz Sancar’ın yaşam öyküsünden öğreneceğimiz pek çok şey var. Aziz hoca çok çalışmak konusunda bakın neler söylüyor: ”Yaptığınıza inanıyorsanız, öz güveninizi asla yitirmeyiniz. Çalıştığınız işe, projeye gerekiyorsa ömrünüzü adayacaksınız. Doğru bildiğiniz yolda ilerlerseniz sonunda mutlaka takdir edilecek ve ödüllendirileceksiniz.” Gelecekte hastalarımız tıbbın son gelişmelerini sizler gibi iyi yetişecek hekimlerin, iyi sağlık yöneticilerinin ve iyi sağlık profesyonellerinin elinden alacaklardır.